sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Bake rolls


Bake rolls sau bruschete maretti sunt tare pe placul lui Alex. De fapt ii place sa rontaie tot felul de "chestii" nesanatoase, asa ca m-am gandit sa le fac eu mai sanatoase. (Cel putin stiu ce mananca.) Si e o alta metoda de a recicla cornurile primite la scoala.
Reteta e una foarte simpla si se poate adapta cu usurinta dupa gustul fiecaruia. Eu am folosit cornurile de la scoala dar se pot face cu bagheta si probabil ies chiar mai bune. Asadar, sa trecem la reteta. Avem nevoie de :

-2 cornuri (de preferinta mai tari)
-1 lingura ulei de masline
-2 linguri suc de rosii (eu am pus ketchup de casa)
-1 catel de usturoi sau praf de usturoi
-sare

Cornurile se taie in felii subtiri cu un cutit de paine. E de preferat sa fie mai tari (de 2-3 zile) pentru ca se taie mai usor. Intr-un bol se amesteca uleiul de masline cu ketchupul, sarea si usturoiul si fiecare felie de corn se unge cu acest amestec. Se pun rondelele in tava pe hartie de copt si se coc 15 minute, dupa care se intredeschide usa cuptorului si se mai coc 5 minute. Vor iesi crocante si aromate, numai bune de rontait. 





3 comentarii:

  1. Minunata ideea.Presimt ca nu peste mult timp va trebui si eu sa incep cu asa ceva.
    Sa aveti weekend fain in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci Micul. Succes la crantanele. :) Si pupici la pitici.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.