duminică, 1 aprilie 2012

Cosulete cu vanilie si mousse de fructe de padure



N-as putea spune ca sunt intr-o etapa roz a vietii mele, insa macar daca viata nu e roz, sa incercam sa ne amagim si sa o coloram in roz. :)  
Daca pana acum aveam un fix cu cupcakes-urile (un fix care inca nu mi-a trecut de tot :) ), acum am de gand sa ma axez pe minitarte, aceste dragalase cosulete care se pot umple in fel si chip, in functie de gust si imaginatie.
De aceasta data am ales o combinatie de crema de vanilie si mousse de fructe de padure.
A, si am ajuns la 600 de postari pe blog!!!

Pentru cosulete:
-200 g faina
-100 g unt
50 g zahar pudra
-1 galbenus de ou
-1 lingura apa rece

Se amesteca toate ingredientele si aluatul rezultat se pune in frigider pentru 1 ora. Se intinde apoi, se decupeaza cerculete care se pun in cosuletele de tabla unse in prealabil cu ulei/margarina/unt. Se inteapa cu furculita sa nu se umfle si se coc 25 minute, pana devin aurii.

Crema de vanilie:
-250 ml lapte
-1 lingura faina sau amidon
-1 ou
-2-3 linguri zahar
-esenta de vanilie

Se amesteca toate ingresientele si se fierbe crema pana capata consistenta unei budinci. Se repartizeaza crema in cosulete.

Mousse de fructe de padure:
-300 g mix de fructe de padure
-3 linguri zahar (se poate si mai mult)
-1 lingurita gelatina
-1 lingura apa
-300 ml frisca

Fructele se lasa sa se decongeleze, apoi se paseaza indepartandu-se astfel samburii. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul si se incalzeste pana aproape de fierbere. Apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca si se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna peste frisca batuta. Cu aceasta crema se orneaza prajiturelele.

Spirale de ciocolata:
-50 g ciocolata amaruie

Se topeste ciocolata la microunde, apoi se toarna intr-o punga. Se taie varful pungii si pe hartie de copt se deseneaza spirale de ciocolata.








33 de comentarii:

  1. Mmmm... tare bun trebuie sa fie!... Arata minunat si frumos colorat!!! Eu nu am rabdare si nici timp sa fac aceste mini tarte... m-am lecuit...
    SI imi pare rau ca am vazut prea tarziu si nu am reusit sa particip nici la tine la Dulcea Romanie!... MAi ales ca teme era usoara!...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felis, dar si tu ai facut cosuletele acelea cu nuci si au iesit foarte faine. Cu timpul nu stau nici eu foarte bine. Rabdarea insa nu-mi lipseste. :)

      Ștergere
  2. Arata superb.
    Sa ai duminica frumoasa in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt superbe! imi plac la nebunie minitartele de acest gen! pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumoase sunt cosuletele tale!
    Felicitari pentru cele 600 de postari! La mai multe!

    RăspundețiȘtergere
  5. ce ma atrag cosuletele tale! felicitari pt nr. impresionant de postari! la cat mai multe!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa stii ca trepidez pe scaun ...sant fantastice abia astept sa le fac!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Fooarte foaarte bine arataaa..aii..mai ai si pentru mine..macar o bucatica:P
    o sa le incerc cu siguranta!!:*

    RăspundețiȘtergere
  8. Mmm, ce frumuseti apetisante!!!Tare delicioase!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cat de frumoase ti-au iesit... o culoare superba. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte dragute tartele tale, Cristina. Imi plac mult spiralele de ciocolata :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce dragalase sunt! Foarte estetice.

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna, arata delicios, dar cate cosulete ies din compozitia asta?

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc. Ies 16-18 bucati, in functie de cat de gros sau subtire intinzi aluatul. Mie mi-au iesit 16 bucati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma scuzi de deranj,mai am doar o intrebare,daca le fac astazi tin la frigider pana luni?(Mai ales la frisca ma refer daca se lasa)

      Ștergere
  14. Daca folosesti frisca naturala s-ar putea sa se lase. Eu am folosit frisca vegetala Meggle si asta tine sigur, nu se lasa si se poate orna frumos cu ea.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.