marți, 8 martie 2011

Kurtos kalacs (o alta metoda)


Oricate metode de a face kurtos acasa ati incerca, niciodata nu vor fi atat de buni ca cei facuti cu dispozitivele speciale, pe jar. Dar sunt destul de buni si acestia facuti in casa. Aceasta metoda am descoperit-o la Lia, pe Bucataras si am vrut sa incerc si eu.
 Sfatul meu , pentru cine doreste sa faca acasa kurtos, prin aceasta metoda, este sa lase aluatul mai gros, altfel kurtosul nu va fi pufos ci mai degraba crocant si nu e bun asa.
Deci, avem nevoie de tuburile de carton de la rolele de bucatarie  :) si de folie de aluminiu. Fiecare tub il infasuram in folie de aluminiu, apoi il ungem cu ulei.


Ingrediente:
-500 g faina
-100 g unt
-2 oua
-120 g zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-200 ml lapte
-1 cub drojdie

Sirop:
-100 ml apa
-200 g zahar

Optional, nuca macinata



Aluatul il infasuram pe suluri, cu o pensula ungem cu sirop kurtosurile, apoi le tavalim prin nuca macinata.
Daca preferam fara nuca (asa cum ii plac lui Alex), mai scoatem din cand in cand tava si mai ungem cu sirop.


Le punem intr-o tava pe hartie de copt si coacem 25-30 minute.




Lasam putin sa se racoreasca apoi rasucim tuburile si scoatem kurtosii.
Sunt buni dar vorba Miculinei, "not to die for".




18 comentarii:

  1. Yammy,mi-ai facut pofta.Arata gustoase.

    RăspundețiȘtergere
  2. Criss,ce interesant ,of si ce buni sunt!sa ai o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. As gusta si eu unul.
    La multi ani si o zi frumoasa sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai dar ce bine arata...am apa in gura.Si sunt la dieta...:((

    RăspundețiȘtergere
  5. uau cristina ce buni sant ,eu demult ma chinui sa-i fac dar nu am avut curaj ca nu-mi ies ca cei cumparati,dar acum am salvat reteta ta si cand pot ii fac,arata tare bine ai tai ,la multi ani de 8 martie

    RăspundețiȘtergere
  6. Uite Cris...hmmmmmmmmm am venit dupa miros. Ti-au iesit foarte bine, ma bucur ca ai incercat "metoda" si sper ca ti-au placut. Si eu voi face dinnou si asta cat de curand...
    O primavara frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
  7. Merci Nela. O zi minunata si tie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Micul, te astept cu drag. O zi frumoasa si tie.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ana, de dieta ar trebui sa ma apuc si eu, ca deja mi-am cumparat bilete la mare. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Yaya, din pacate nici nu ies ca cei cumparati, dar sunt buni si asa.

    RăspundețiȘtergere
  11. Lia, deci a ajuns aroma colaceilor pana la tine.... Multumesc inca o data pentru idee.

    RăspundețiȘtergere
  12. Felicitari ti-ai iesit super, ca la profesionisti. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. Waw...ce pufosi par...cred ca e super reteta! O voi incerca si eu!

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc Sara. Mai e pana sa fie ca la profesionisti...

    RăspundețiȘtergere
  15. La ce temperatura se coc? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu nu am cuptor cu termometru, deci n-as putea spune la ce temperatura le-am copt. Tot ce pot sa-ti spun e ca intotdeauna preincalzesc cuptorul, apoi fac focul mic (la economic) si asa coc toate prajiturile, aluaturile, etc.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.