joi, 8 iulie 2010

Chiftelute de dovlecei


-1 dovlecel
-1 ou
-4-5 linguri faina
-2 bucati usturoi
-patrunjel verde
-sare, piper
-ulei pentru prajit


Dovlecelul se curata de coaja si de miezul cu samburi, se da pe razatoarea mare. Se pune sare si se lasa 5-10 minute dupa care se stoarce. Oricum dovlecelul lasa multa apa, astfel ca nu prea se pot forma chiftelute ci mai degraba niste placintele. Se adauga oul, usturoiul, patrunjelul, piperul si faina.



Cu lingura se pun gramajoare din compozitie in ulei incins si se prajesc pe ambele parti avand grija sa nu se arda.

Se scot pe hartie absorbanta pentru a se scurge surplusul de ulei.



5 comentarii:

  1. Muy buena receta. Tienen que estar estupendos. Esto ahora con las calores de por aquí excelente. Saludos

    RăspundețiȘtergere
  2. Gracias Jose Manuel. Es una receta muy simple.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa le faceam si eu!! Aveam reteta dintr-o revista. Dar ultimele dati puneam si paine si atunci se puteau modela mai usor. Si nu puneam atata faina normal.
    Vai ce imi plac si mie ce pofta mi-ai facut!!! Off....mai astept vreo 3-4 zile si fac si eu:))

    RăspundețiȘtergere
  4. De ce 3-4 zile? Ai vreo dieta asa scurta si eficienta?

    RăspundețiȘtergere
  5. i-mi place aceasta reteta,se poate pune si pesmet si faina...

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.