Perisoare:
-400 g carne tocata de pui (pulpa sau piept)
-1 albus de ou
-3 lingurite tarate de ovaz
-marar verde
-boia de ardei iute
-sare
-piper
Sos de rosii:
-o cutie rosii in bulion (fara zahar)
-o ceapa mica
-1 catel usturoi
-1 lingurita amidon
-sare, piper
-1 lingurita otet
-1/2 lingurita indulcitor
-marar verde
Se amesteca toate ingredientele si se formeaza perisoarele, cu mainile
umezite, apoi se pun la fiert in apa cu sare. In momentul in care apa
fierbe, se pun perisoarele si se fierb aproximativ 10 minute.
Pentru
sos, se pun rosiile cubulete si sosul intr-o cratita, ceapa si
usturoiul tocate marunt, sare, piper, indulcitor si se fierb 5 minute,
apoi se adauga amidonul, se amesteca pana se fierbe sosul si se va
ingrosa putin, se adauga otetul si mararul verde, apoi se pun si
perisoarele si se mai lasa sa dea un clocot. Perisoarele se servesc ca
atare, sau cu tagliatelle din dovlecei.
Dovleceii
se curata de coaja, se taie fasii cu ajutorul unui cutit pentru curatat
legume, se pun in apa clocotita cu sare si se fierb 1 minut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.