loading...

sâmbătă, 12 aprilie 2014

Pariziene cu gem si nuci


Ingrediente:
-400 g faina
-25 g drojdie proaspata
-70 g zahar
-200 ml lapte caldut
-1 ou
-50 g unt
-coaja rasa de lamaie 
+
-1 borcan gem de prune
-100 g nuci prajite
-scortisoara macinata (optional)

Pentru aluat, se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut. Se topeste untul, se amesteca cu laptele ramas si zaharul. Se pune faina intr-un castron, la mijloc se face o gropita in care se toarna drojdia, untul topit cu laptele si zaharul si oul batut. Se amesteca toate ingredientele cu o lingura, dupa care se framanta cu mana tot in castron. Se acopera castronul cu o folie peste care se aseaza un prosop si se lasa la dospit o ora.
Dupa o ora, aluatul isi va dubla volumul. Se imparte in 16 bucati cat de cat egale. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-un dreptunghi, pe mijloc se pune o lingura de gem de prune amestecat cu nucile prajite si maruntite se pliaza si se preseaza cu degetele pentru a se lipi aluatul, iar cealalta jumatate se taie in fasii care se infasoara peste partea lipita. Se lasa sa mai creasca 12-20 minute, apoi se ung cu galbenus de ou si se coc la foc mic aproximativ 35 minute, pana se rumenesc.  Cand sunt gata se scot pe un gratar sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar vanilat.








7 comentarii:

  1. Che bello iniziare la giornata con questa brioches!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. que bons que ficara, devem ser uma delicia.
    O recheio com compota é perfeito para mim.


    beijinhos

    RăspundețiȘtergere
  3. arata atat de pufoase, delicioase si foarte, foarte gustoase, abia astept sa le incerc dimineata :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu ciocolata sau branza dulce ,merge?

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu siguranta merge si cu ciocolata. Cu branza si stafide am facut si eu, gasesti reteta pe blog.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.