miercuri, 27 iulie 2011

Spaghetti bolognese


-500 g carne tocata
-1 ceapa
-1 ardei
-2 rosii decojite
-2 bucati usturoi
-330 ml suc de rosii
-busuioc, oregano
-sare, piper
-400 g spaghette sau orice fel de paste 
-100 g cascaval

Tocam ceapa marunt, la fel si ardeiul si usturoiul si le calim in putin ulei. Adaugam carnea tocata si o lasam sa se caleasca pana isi schimba culoarea. Adaugam putina apa si fierbem pana scade apa si carnea e fiarta. Rosiile le punem in apa clocotita pentru a pudea desprinde usor pielita, le taiem in cubulete marunte si adaugam peste carnea tocata. Condimentam cu sare, piper, oregano, busuioc, adaugam si sucul de rosii si mai lasam sa fiarba 2-3 minute.
Pastele se fierb in apa cu sare si un strop de ulei, se scurg si se amesteca cu sosul bolognez. Deasupra presaram parmezan (cascaval ras in cazul meu).




4 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.