marți, 28 august 2018

Wraps cu pui si porumb


Nu stiu cum e pe la altii, dar la noi mancarurile fast-food sunt foooarte apreciate. Copilul meu cel mare ar manca numai shaorma, burgeri, pizza, aripioare picante, crispy de pui, cartofi prajiti, etc. In general avem o regula cu maxim o data/luna la Mac sau KFC, dar uneori il mai rasfat si eu cu mancare de acest gen, facuta acasa. Azi va ispitesc cu o varianta sanatoasa de fast-food. Da, chiar sanatoasa, tinand cont ca aceasta contine doar piept de pui, legume, maioneza facuta de mine si porumb dulce de la Sun Food. O mancare rapida, care merge perfect in perioada aceasta caniculara, cand nu e de stat prea mult pe langa aragaz. O mancare cu iz de vacanta...

Ingrediente:
-1 piept de pui (aproximativ 5-600 g)
-1 cutie conserva de porumb Sun Food
-1 pachet (6 bucati) wraps  (puteti folosi si lipii libaneze pentru shaorma)
-2 rosii
-2 castraveti
-1 salata verde
-sare
-piper
-fulgi de chili (optional)
-ulei de masline
-150 g maioneza de casa
-175 g iaurt grecesc
-1 catel usturoi

Pieptul de pui se taie in fasii cam de grosimea unui deget. Se adauga sare, piper, fulgi de chili (daca va place mancarea picanta) si putin ulei de masline si se amesteca.Se prajeste apoi puiul intr-o tigaie neaderenta. (Problema cu puiul din comert este ca are un continut foarte mare de apa, ceea ce pe mine ma deranjeaza foarte tare, pentru ca puiul practic se fierbe in loc sa se prajeasca. )
Intre timp, se pregatesc legumele (salata trebuie spalata frunza cu frunza, apoi taiata).
Pentru sosul de maioneza, eu am facut o maioneza dintr-un galbenus de ou crud, o lingurita de mustar, un catel de usturoi pisat si 120 ml ulei. Apoi am amestecat maioneza cu o cutie de iaurt grecesc Zuzu Max.
Se unge o foaie de wrap cu sosul de maioneza, se pune carne de pui, legume, salata verde si porumb si se impacheteaza ca si shaorma. Se serveste cu mare pofta si cu gandul la vacanta. :)











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.