sâmbătă, 17 ianuarie 2015

Empanadas


Empanadas sunt niste placinte traditionale argentiniene, umplute indeosebi cu carne de vita sau cu legume. Eu am optat pentru p umplutura din carne de pui si ciuperci si le-am servit cu un sos de iaurt cu usturoi. Sunt absolut delicioase. Reteta e luata de pe Bucataras.

Pentru aluat:
-350 g faina
-200 g unt
-1 lingurita sare
-1 varf lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
-2 oua

Umplutura:
-400 g carne tocata de pui
-300 g ciuperci
-1 ceapa
-1 morcov
-1 catel usturoi
-sare
-piper
-boia de ardei iute
-patrunjel verde (eu am avut doar uscat)
-ulei de masline
+
-1 galbenus de ou pentru uns deasupra
-pesmet
-boia iute

Sos:
-2 cutii iaurt cremos(Danone cremoso am folosit)
-1 catel usturoi
 
Pentru aluat, se pune faina intr-un bol, impreuna cu sarea si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Se adauga untul taiat cubulete si se amesteca cu degetele. Se adauga ouale batutre si se framanta un aluat elastic si nelipicios, care se pune in frigider pana cand se prepara umplutura. 

Pentru umplutura se toaca ceapa marunt, morcovul se da pe razatoarea mare si se calesc in ulei de masline. Se adauga apoi carnea tocata si se calestre si aceasta pana cand isi schimba culoarea apoi se adauga ciupercile cubulete. Ciupercile vor lasa apa, astfel incat compozitia se caleste pana cand se evapora apa. Se adauca sare, piper, boia iute, usturoi, patrunjel si se amesteca . Se lasa sa se raceasca,

Aluatul se intinde cam de jumatate cm grosime si cu un castronel cu diametru de 10 cm se decupeaza cercuri. Pe fiecare cerc se pune o lingura de umplutura, se pliaza si se apasa cu o furculita sa se inchida cercul. Se pun placintele in tava pe hartie de copt, se ung cu galbenus, se presara deasupra pesmet si boia iute si se coc pana se rumenesc.






2 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.