-250 g unt
-250 g zahar pudra
-1 ou + 2 galbenusuri
-2 linguri smantana
-coaja rasa de la o lamaie
-esenta de vanilie
-550 g faina
-1 praf de copt
-1 praf de copt
-150 g rahat asortat
+
-ganache de ciocolata
-fulgi de cocos
Amestecam faina cu praful de copt
si zaharul pudra, adaugam untul, smantana, ouale si aromele si framantam un aluat
moale dar nelipicios. Punem aluatul in masina de tocat carne, atasam forma pentru fursecuri/biscuiti, facem fursecurile sub forma de bastonase, potcoave sau cerculete. In fiecare cerc punem cate un cubulet de rahat. Asezam fursecurile in tava pe hartie de copt si coacem in cuptorul
preincalzit 20-25 minute. Nu trebuie lasate mai mult pentru ca devin uscate si tari. Le verificam si cand vedem ca sunt aurii pe
partea de jos, le scoatem si le pudram cu zahar. Pe cele rotunde le-am spritat cu ciocolata neagra topita. Pe celelalte le-am dat prin ganache si prin fulgi de cocos. Pentru ganache am amestecat in proportii egale frisca lichida si ciocolata neagra. Am topit ciocolata, am adaugat frisca si am amestecat. apoi am inmuiat fursecurile in ciocolata si le-am tavalit prin fulgi de cocos. Se pastreaza foarte
bine in cutii de tabla pentru fursecuri, chiar si doua saptamani.
O reteta de fursecuri care trebuie incercata! multumesc
RăspundețiȘtergere