duminică, 27 mai 2018

Chakchouka cu leurda

Chakchouka (sau Shakshoka, Shakshouka) este o specialitate a bucătăriei nord-africane și a celei evreiești și este preparată din ouă într-un sos de roșii, ardei iute și ceapă. Shakshuka este un mic dejun foarte popular în primul rând în Israel, unde probabil a fost introdus cândva de evreii tunisieni și alți evrei maghrebieni și este considerat între timp mâncare tradițională.
Eu ador acest preparat, prin urmare il gatesc des, mai ales pentru ca se face si foarte rapid si e cu adevarat delicios. De aceasta data am adaugat leurda, pentru ca imi place mult de tot leurda si primavara incerc sa o introduc in meniul nostru, cat mai des cu putinta, mai ales ca sezonul leurdei e unul foarte scurt. 



Ingrediente:
-1 conserva de rosii Sun Food
-1 legatura ceapa verde
-2 ardei kapia rosii
-1 legatura leurda

 -3 linguri ulei de masline
-1 lingurita sare de mare
-1 lingurita chimen macinat
-piper macinat
-boia de ardei iute (in functie de cat de picanta va place mancarea)
-4 oua


Ceapa se toaca marunt si se caleste in uleiul de masline. Se adauga ardeii taiati cubulete marunte si se calesc impreuna cu ceapa. Dupa ce s-au inmuiat, se adauga rosiile taiate cubulete, sucul de rosii,  chimenul, sarea, piperul si boiaua iute si leurda tocata cu cutitul. Se lasa sa fiarba cateva minute pana cand sosul incepe sa scada. Se sparg cele 4 oua in sos, se pune capacul peste tigaie si se lasa sa se gateasca ouale in sos 3-4 minute. Eu am preferat sa ramana galbenusul moale, de asta nu le-am lasat mai mult, dar daca va place ca oul sa fie mai bine facut, mai lasati 2-3 minute tigaia pe foc.
Multumesc Sun Food!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.