joi, 23 februarie 2017

Cheesecake cu lime si zmeura


Cheesecake-urile sunt unele dintre deserturile noastre preferate. E drept ca le preferam pe cele fara coacere, cremoase si racoritoare, dar ne plac si cele coapte. De aceasta data am optat pentru un cheesecake cu lime si jeleu de zmeura. M-am inspirat de la Simona Callas, doar ca eu am preferat sa fac un jeleu de zmeura, pentru ca mai aveam zmeura congelata, si bine am facut, pentru ca zmeura cu limeta se imbina foarte bine si rezulta un cheesecake aromat si foarte gustos. Nu am poze cu etapele, n-am considerat necesar, pentru ca acest cheesecake se face extrem de usor si drept vorbind, nici nu prea am timp de pozat, cam toate le fac pe repede inainte. Cu un picior in bucatarie, cu celalalt in camera, cu ochii pe pitica mea, care nu pierde nicio ocazie sa rastoarne casa, daca nu sunt cu ochii pe ea. Acum vrea sa pape singura si nu trebuie sa va mai spun ce se intampla daca o las singura . :)


Ingrediente: (tava diametru 26 cm)

Crusta:
-250 g biscuiti digestivi
-1 lingura zahar pudra
-100 g unt topit

Umplutura:
-1 kg branza de vaci cremoasa (Pilos Lidl)
-200 g smantana
-260 g zahar pudra
-5 oua
-100 g faina
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa si sucul de la o limeta

Jeleu de zmeura:
-300 g zmeura
-2 linguri zahar
-7 g gelatina
-2 linguri apa rece

Decor:
-200 ml smantana pentru frisca Dorna
-1 lingurita zahar pudta

Pentru crusta, se macina biscuitii, se amesteca cu zaharul pudra, se adauga untul topit si se omogenizeaza. Se pune aceasta compozitie intr-o tava de tort, pe fundul careia am pus hartie de copt si se niveleaza bine cu o lingura.
Pentru umplutura, se mixeaza ouale cu zaharul pudra si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul si se dechid la culoare. Se adauga branza de vaci. (Ideal e sa folositi o branza cremoasa, gen Philadelphia, dar e foarte buna si mult mai ieftina si ce de la Lidl.) Se adauga smantana, faina, coaja si sucul de limeta si se amesteca pana devine o crema fina si omogena. Se toarna compozitia peste crusta de biscuiti si se introduce tava in cuptorul preincalzit. Se coace cheesecake-ul timp de o ora, la foc mic , pe treapta a doua a aragazului. Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca de tot, apoi se pune deasupra jeleul.
Zmeura se decongeleaza, apoi se paseaza printr-o strecuratoare, pentru a se indeparta samburii. Gelatina se hidrateaza in apa rece. Peste piureul de zmeura se pun doua linguri de zahar, se amesteca si se incalzeste pana atinge punctul de fierbere, apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina si se toarna jeleul peste cheesecake. Se pune cheesecake-ul in frigider pana se intareste jeleul, apoi se decoreaza cu frisca batuta.






2 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.