joi, 24 noiembrie 2016

Bomboane "after eight"


Azi va propus sa va rasfatati cu niste bomboane de ciocolata amaruie cu crema de ciocolata alba si menta, ceva ce aduce cu celebra tablteta de ciocolata "after eight".

Ingrediente: (15 bucati)
- 100 g ciocolata amaruie
-80 g ciocolata alba
-1 lingura sirop concentrat de menta
-50 ml frisca lichida

Pentru aceste bomboane foarte usor de facut, m-am folosit de o cutie goala de toffifee, dar foarte bine puteti folosi si forme de silicon cum sunt cele speciale pentru ciocolata.
Ciocolata neagra se rupe bucatele si se topeste pe baie de aburi, apoi cu o lingurita se pune in fiecare orificiu si cu o pensula se intinde un strat de ciocolata in toate formele. Se pune cutia in congelator 5 minute, dupa care se mai intinde un strat de ciocolata, avand grija sa pastrati si pentru a acoperi crema de menta cu ciocolata alba.
Ciocolata alba se rupe in bucatele, se topeste pe baie de aburi impreuna cu 50 ml frisca lichida, se adauga siropul concentrat sau esenta de menta si se omogenizeaza. Crema obtinuta se repartizeaza in forme, peste ciocolata intarita si din nou se introduce forma/cutia in congelator pentru 10 minute, apoi deasupra se pune ciocolata neagra ramasa si din nou se pune forma in congelator 10 minute.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.