Ingrediente aluat:
-330 ml apa calduta
-3 linguri ulei
-1 lingurita zahar
-1 lingurita sare
-600 g faina
-1 lingurita drojdie
+
-2 linguri faina
-1 lingura unt moale/margarina/untura
-1 galbenus de ou pentru unsa placinta
Umplutura:
-1-2 verze (aproximativ 2 kg)
-3 linguri ulei
-sare
-piper
Varza se taie fasii subtiri ca pentru salata si se preaca cu sare. Se lasa 15-20 minute pana se inmoaie. Se pune varza intr-o oala in care se pune si uleiul si se caleste varza. Daca va place mai mult fiarta decat calita, adaugati si o cana de apa. Se condimenteaza cu mult piper. (Mie imi place varza calita simpla, nu adaug nimic altceva dar daca vreti puteti cali o ceapa impreuna cu varza, puteti adauga marar, boia de ardei, etc. )
In cuva masinii de paine se pune mai intai apa, apoi uleiul, sarea si
zaharul, apoi faina si ultima e drojdia uscata. Se seteaza masina pe
programul de framantare si crestere (la masina mea e nr. 8) si ea isi
face treaba singura. In fix o ora si 30 minute avem un aluat pufos,
crescut.
Rasturnam aluatul crescut pe planseta de lucru usor infainata.
Separat amestecam cele doua linguri de faina cu o lingura unt moale/margarina/untura.
Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si ungem deasupra
amestecul de faina cu untura, rulam si taiem sulul in doua bucati egale
din care vom intinde doua foi.
Punem prima foaie in tava, presaram o lingura de gris care are rolul de a
absorbi excesul de lichid din umplutura, punem varza calita,
acoperim cu a doua foaie. Intepam placinta din loc in loc cu o
furculita, ungem cu galbenus de ou si introducem tava in cuptor pentru
45 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.