Ingrediente:
-3 oua
-3 linguri indulcitor Stevia
-1 cutie iaurt activia 0.1%
-1 plic praf de budinca cu gust devanilie
-4 linguri tarate de ovaz macinate fin
-esenta devanilie
-1 lingurita praf de copt
Mousse de lamaie
-2 oua
-1 plic praf de budinca cu gust de lamaie
-3 linguri indulcitor pudra Clio/Stevia
-500 ml lapte 0.1%
-1 plic gelatina Dr.Oetker
-coaja de lime
-zeama de la o jumatate de lime
Crema de afine:
-2 linguri afine congelate
-2 linguri indulcitor pudra Clio
-2 cutii crema de branza cu iaurt grecesc 0.2%
-1 cutie branza Fagaras 3%
-1 plic gelatina
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat in
continuare pana rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi
galbenusurile, iaurtul, si in final praful de budinca amestecat cu
taratele si praful de copt. Se amesteca cu o spatula, apoi se adauga
esenta de vanilie . Se toarna compozitia in tava de tort tapetata
cu hartie de copt si se coace aproximativ 25 minute la foc mic in
cuptorul preincalzit.
Pentru crema, gelatina
se hidrateaza in putin lapte. Ouale se separa si se bat albusurile
spuma. Galbenusurile se amesteca cu indulcitorul, praful de budinca,
coaja de lime si laptele. Se fierbe crema pana se ingroasa, amestecand
in continuu. Cand e fiarta, se ia de pe foc si se adauga gelatina
hidratata si zeama de lime. Se amesteca bine, apoi se adauga
albusurile batute spuma.
In tava de tort se pune blatul, se toarna crema si se pune tava in frigider pana se intareste crema. Nu dureaza mai mult de o ora. Intre timp se prepara crema de afine astfel:
Gelatina se hidrateaza in zeama lasata de afine. Afinele se paseaza printr-o sita astfel incat razulta un piure fin. Intr-un bol se pune branza Fagaras si se paseaza cu blenderul vertical, sa rezulte o crema fina. Se pune si crema de branza, scursa in prealabil. Se adauga indulcitorul, piureul de afine si gelatina topita. Crema rezultata se pune putin la rece, apoi se toarna intr-un posh si se orneaza tortul. Crema e destul de moale, motiv pentru care rozetele nu sunt atat de frumoase, dar se mai intareste in frigider.
Ciao carissima ..questo dolce è davvero bello e buonissimo..sicuramente.
RăspundețiȘtergereMi piacerebbe farlo..non vedo la ricetta!!
Un abbraccio e buon w.
Incoronata
Foarte faint! Arata super!
RăspundețiȘtergereCe frumos e!
RăspundețiȘtergere