vineri, 2 mai 2014

Tort cu lime si afine - Dukan


Ingrediente:
-3 oua
-3 linguri indulcitor Stevia
-1 cutie iaurt activia 0.1%
-1 plic praf de budinca cu gust devanilie
-4 linguri tarate de ovaz macinate fin
-esenta devanilie
-1 lingurita praf de copt 

Mousse de lamaie
-2 oua
-1 plic praf de budinca cu gust de lamaie
-3 linguri indulcitor pudra Clio/Stevia
-500 ml lapte 0.1%
-1 plic gelatina Dr.Oetker
-coaja de lime
-zeama de la o jumatate de lime
 
Crema de afine:
-2 linguri afine congelate
-2 linguri indulcitor pudra Clio
-2 cutii crema de branza cu iaurt grecesc 0.2%
-1 cutie branza Fagaras 3%
-1 plic gelatina

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat in continuare pana rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi galbenusurile, iaurtul, si in final praful de budinca amestecat cu taratele si praful de copt. Se amesteca cu o spatula, apoi se adauga esenta de vanilie . Se toarna compozitia in tava de tort tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 25 minute la foc mic in cuptorul preincalzit.
Pentru crema, gelatina se hidrateaza in putin lapte. Ouale se separa si se bat albusurile spuma. Galbenusurile se amesteca cu indulcitorul, praful de budinca, coaja de lime si laptele. Se fierbe crema pana se ingroasa, amestecand in continuu. Cand e fiarta, se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata si zeama de lime. Se amesteca bine, apoi se adauga albusurile batute spuma.
In tava de tort se pune blatul, se toarna crema si se pune tava in frigider pana se intareste crema. Nu dureaza mai mult de o ora. Intre timp se prepara crema de afine astfel:
Gelatina se hidrateaza in zeama lasata de afine. Afinele se paseaza printr-o sita astfel incat razulta un piure fin. Intr-un bol se pune branza Fagaras si se paseaza cu blenderul vertical, sa rezulte o crema fina. Se pune si crema de branza, scursa in prealabil. Se adauga indulcitorul, piureul de afine si gelatina topita. Crema rezultata se pune putin la rece, apoi se toarna intr-un posh si se orneaza tortul. Crema e destul de moale, motiv pentru care rozetele nu sunt atat de frumoase, dar se mai intareste in frigider.







3 comentarii:

  1. Ciao carissima ..questo dolce è davvero bello e buonissimo..sicuramente.
    Mi piacerebbe farlo..non vedo la ricetta!!
    Un abbraccio e buon w.
    Incoronata

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.