sâmbătă, 2 februarie 2013

Tarta cu gem de prune si nuci


Azi am facut o reteta foarte simpla, nepretentioasa, rustica. O tarta cu gem de prune si nuci. Nu ma dau in vant dupa astfel de deserturi, in schimb sotului meu ii plac foarte mult.

Ingrediente:
-150 g unt/margarina
-1 oua
-80 g zahar pudra
-350 g faina
-1 varf de cutit sare
-3-4 linguri lapte sau apa rece
+
-100 g miez de nuca
-2 borcane gem de prune
-1 lingurita scortisoara
-2 linguri gris

Se amesteca faina cu zaharul pudra si untul taiat cubulete, pana devine un aluat nisipos. Se adauga oul si laptele rece si se framanta un aluat elastic si nelipicios, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider minim 30 minute.
Dupa cele 30 minute, se scoate si se imparte in doua. (2/3 si 1/3)
Partea mai mare de aluat (2/3) se intinde si se pune intr-o forma de tarta. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se pune in cuptor pentru 10 minute. Apoi se scoate, se pune grisul si peste el, gemul de prune amestecat cu scortisoara. Din restul de aluat se taie fasii din care se face grilajul de deasupra. Se unge grilajul cu galbenus de ou si se coace 30-35 minute pana se rumeneste. Se pudreaza cu zahar.
Enjoy!







2 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.