sâmbătă, 16 februarie 2013

Tarta cu ciocolata




In sfarsit a venit si randul ei. :) O tarta minunata si delicioasa, pe care am intalnit-o pe mai multe bloguri insa cel mai mult mi-a placut tarta facuta de  Vio (Caietul cu retete) . Asadar reteta este identica cu cea de pe blogul ei, singura diferenta fiind ca am lasat tarta mai mult in frigider si crema s-a intarit insa a fost la fel de buna. Am sa fac aceasta tarta si in varianta mini, adica in formele de cosulete pentru ca sunt tare dragalase si sigur ies mai multe. ;)

Pentru crusta:

-250 g faina
-100 g unt
-1 oua
-100 g zahar pudra
-1 plic zahar vanilat sau esenta de vanilie
-3-4linguri apa rece

Pentru crema:

-400 g ciocolata amaruie
-400 ml frisca
-2 plicuri gelatina (dupa parerea mea unul ar fi fost suficient)
-esenta de rom

Se amesteca faina cu zaharul pudra, vanilia si untul taiat cubulete, pana devine un aluat nisipos. Se adauga oul si apa rece si se framanta un aluat elastic si nelipicios, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider minim 30 minute.
Dupa cele 30 minute, se scoate , se intinde si se pune intr-o forma de tarta. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se pune in cuptor pentru 25 minute.
Se hidrateaza gelatina in putin lapte sau apa. Se rupe ciocolata bucatele, se adauga frisca lichida si se pune pe baie de aburi, amestecand pana cand ciocolata se topeste. Se adauga gelatina hidratata, se amesteca pana cand aceasta se dizolva. Se toarna crema in crusta si se lasa sa se raceasca dupa care se pune in frigider 2-3 ore. 






6 comentarii:

  1. Aoleu, ce bine arata! Si cele mici sunt tare dragalase!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata perfect tarta asta. Super! (nu stiu de ce mi se incarca asa de greu pagina ta de fiecare data :( )

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Timea. Nu stiu de ce se incarca greu, poate din cauza browserului. Incearca sa nu folosesti Internet Explorer, ci mai bine Mozzila Firefox sau Google Chrome.

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicioasa tarta!! Mie imi place mult, si am facut-o si eu insa fara gelatina...daca se foloseste ciocolata neagra (60-70 %) crema va fi suficient de tare si nu cred ca mai trebuie gelatina. Incearca si asa data viitoare ;) Te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata minunat, cum ai reusit s-o tai atat de perfect? Tare ma tenteaza ..... Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.