vineri, 31 decembrie 2010

Decoratiuni pentru tortul Nemo


Pestisorul Nemo este unul din personajele favorite ale lui Alex, alaturi de Fulger McQueen, Thomas, Winnie the Pooh si multe alte personaje simpatice. Asa ca am vrut sa-l surprind cu un tort si Nemo mi s-a parut cel mai usor de realizat. :)  (Sigur ca am sa incerc sa le fac si pe celelalte. ;) )
Deocamdata ma bucur ca am reusit sa fac si atat si mai ales ca Alex a fost foarte incantat.
Toate le-am modelat din pasta de lapte praf. Mai intai am modelat pestisorul si aripioarele le-am atasat pe urma. Striatiile de pe aripioare le-am facut cu o scoica. Am spalat scoica, am uscat-o apoi am presat putin aripioarele pe scoica. Nu stiu in ce masura se vad aici striatiile de pe aripioare si de pe coada. La dungi am avut de furca, si asta pentru ca nu am colorant negru, astfel ca am trasat dungile albe cu creion dr. Oetker.
In lipsa colorantului negru, am topit 2 patratele de ciocolata si cu o pensula am tras dungile negre (nu prea drepte :) ) Cam asta e tot. La fel am procedat si la pictarea ochilor.



2010 - 2011


Acum la final de an 2010, vreau sa va multumesc tuturor pentru vizite, comentarii si pentru faptul ca ati incercat retetele pe care de-a lungul anului vi le-am propus. Sper sa fiti si in continuare alaturi de mine si sper si eu sa vin cu retete noi care sa va fie pe plac.
Va doresc tuturor tot binele din lume.

luni, 27 decembrie 2010

Prajitura Milch Schnitte III


Si ultima reteta in reluare este prajitura Milch Schnitte sau felie de lapte. Si din nou trebuie sa-i multumesc Monicai pentru laptele condensat pe care mi l-a trimis. L-am pastrat din vara pana acum special pentru aceasta  prajitura foarte fina si foarte buna.Initial am vrut s-o dichisesc si sa o fac sub forma de tort, apoi din lipsa de timp si chef, fiind foarte racita am renuntat si am lasat-o asa pur si simplu fara dichisuri. :)







Cornulete cu sunca si cascaval


Cea de-a treia reteta in reluare am facut-o la cererea expresa a lui Alex, care e fanul nr. 1 al acestor cornulete. A mancat ca un spart :) 9 bucati pe nerasuflate.
Reteta o gasiti aici .






duminică, 26 decembrie 2010

Poienita cu ciuperci III


Azi va prezint numai retete in reluare :), pentru ca n-am gatit nicio noutate. Asadar urmatoarea reteta in reluare este Poienita cu ciuperci, un aperitiv care noua ne place foarte tare si pe care o preferam in locul salatei boeuf.




sâmbătă, 25 decembrie 2010

Nuci umplute II


Am observat ca aceste fursecuri se afla in topul preferintelor vizitatorilor mei, prin urmare le-am repetat dupa mai bine de un an si nu-mi pare rau. Uitasem cat de bune sunt. Reteta aici,  
cu mentiunea ca am facut o portie si jumatate de coji.

cojile


crema


si nucile umplute




sâmbătă, 18 decembrie 2010

Tort cu foi de bezea (Pavlova II)



Dupa celebra reteta Pavlova am facut acest tort delicios. Una dintre colege imi spunea ca ea arunca albusurile daca sparge vreun ou si ii trebuie doar galbenusul. Mare pacat. Albusurile se pastreaza perfect in pungute in congelator si sand se aduna mai multe, vedeti ce minunatie se poate face din ele. Un desert pe cat de spectaculos, pe atat de usor de facut.

Pentru un blat de bezea avem nevoie de urmatoarele: Am facut doua foi de bezea, astfel ca am dublat cantitatile.
 -6 albusuri
-350 g zahar
-1 lingurita otet
-2 lingurite amidon alimentar

Avand in vedere ca albusurile mele erau congelate, le-am scos cu cateva ore inainte si le-am lasat sa se decongeleze. Se bat albusurile spuma tare.
 Treptat se adauga zaharul si se bate pana se topeste tot zaharul si spuma e lucioasa si tare.  Se adauga si lingurita de otet si amidonul si se bate pana se incorporeaza.
Pe o foaie de copt desenam un cerc (eu am desenat o forma de inima dupa forma de tort). Apoi cu posul punem bezeaua.


Se pune tava pe treapta a doua a aragazului. Pe treapta I peste gratar am mai pus o tava astfel ca flacara sa nu ajunga direct la blatul de bezea. Bezeaua trebuie sa ramana alba si sa se usuce. Se coace bezeaua sau mai bine zis se usuca, timp de 75 minute, cu usa cuptorului intredeschisa. Dupa care se stinge focul si se mai lasa sa se usuce pana se raceste complet. Blatul de bezea este foarte casant asa ca se lucreaza cu mare atentie. 


Procedam la fel cu al doilea blat. Folosim aceleasi ingrediente ca si la primul, doar ca al doilea l-am spritat in intregime cu poshul, fiind blatul de deasupra.

Foile i-au iesit albe si frumoase, nu s-au crapat si nici nu si-au schimbat culoarea.

Pentru umplut am folosit

-250 ml frisca
-350 g fructe de padure
-3 lingui zahar
-1 lingurita gelatina granule

Fructele se decongeleaza fara a se arunca sucul lasat. Gelatina se hidrateaza in sucul fructelor. Peste fructe se pun 3 linguri de zahar, apoi se adauga gelatina pe care o incalzim putin sa devina lichida. Peste prima foaie se pune frisca batuta, apoi 2/3 in fructe.


Acoperim cu cea de-a doua foaie de bezea, peste care punem restul fructelor ramase.





Racituri/piftie de porc


Am facut si eu pentru prima data racituri si au iesit chiar foarte bune. Am facut o cantitate mica pentru ca la noi nimeni nu se omoara dupa preparatele de porc.
Avem nevoie de:
-2 picioare (unghii) de porc
-un ciolan proaspat
-cateva bucati de soric
-sare, usturoi dupa gust



Carnea se curata, daca e cazul se parleste inainte, apoi se spala bine si se pune intr-o oala cu apa rece sa stea 30 minute. Se schimba apa din vas si se pune carnea la fiert. Apa trebuie sa fie suficient de multa incat sa acopere carnea de tot. Se pune sare si usturoi dupa gust si se pot pune si boabe de piper (eu n-am avut). Se fierbe la foc mic vreo 5-6 ore, pana se desprinde carnea de pe oase. In timp ce fierbe, se degreseaza. Grasimea se aduna deasupra si se face ca opojghita. E bine sa indepartam grasimea.
Se pune putina zeama intr-unvas si se lasa cateva minute in frigider. Daca s-a inchegat, inseamna ca raciturile sun gata. Se scoate carnea, se dezoseaza si se repartizeaza in vase mai mici, boluri, farfurii, etc.
Se strecoara zeama si se toarna peste carne. Se pun vasele in frigider si in scurt timp raciturile se incheaga. NU E NEVOIE SA SE ADAUGE GELATINA! 



Se serveste cu ceapa rosie . Pentru ca eu desi m-am dus cu lista la cumparaturi :D , am uitat sa cumpar cepa rosie, am taiat cateva rondele de ceapa alba.  


joi, 16 decembrie 2010

Tort cu crema mascarpone si jeleu de capsuni


Reteta e identica cu cea a tortului cu trandafiri , singura diferenta fiind ca am folosit capsuni in loc de afine.

blatul

capsunile puse la decongelat

jeleul de capsuni

crema de tort



Si pentru ca mi-a trimis Mirela un set de varfuri pentru ornat, m-am gandit sa incerc o impletitura cos. (nu prea reusita, dar mai exersez)
Iata "sculele". Merci Mirela, te pup. 





si sectiunea