Ieri mi-a adus tata o galetusa de mure acrisoare, dar bune de tot. Mie imi plac tare mult fructele de padure si murele in mod special. Azi am facut o inghetata din ele, o inghetata cremoasa si absolut delicioasa.
Ingrediente:
-250 g mure
-250 ml iaurt gras
-200 ml smantana pentru frisca
-4 linguri zahar
-zeama de la jumatate de lime
Pentru inghetatele cu iaurt, e recomandat
sa se foloseasca un iaurt gras de tipul celui grecesc. (Cel mai bun in
opinia mea e cel de la Lidl, cu 10% grasime, sau iaurtul Olympus. Eu am
avut iaurt Cedra de la Napolact, cu 6% grasime si a fost foarte bun si
acesta. Frisca am folosit 100 ml naturala si 100 ml vegetala, pentru ca
din cea naturala am folosit jumatate pentru altceva. Zeama de lime pe
langa faptul ca ii da un gust bun inghetatei, impiedica formarea acelor
de gheata.
Asadar, se pun intr-un vas
iaurtul, zaharul, zeama de lime si murele si se mixeaza pana cand
murele se zdrobesc si zaharul se topeste. Separat se bate frisca pana
rezulta o spuma lejera. Nu e nevoie sa fie batuta tare ca si pentru
creme. Frisca se adauga peste amestecul de iaurt cu mure, se
omogenizeaza, se toarna intr-o caserola de plastic si se pune in
congelator pentru minim 3 ore. Inghetata e cremoasa, fara ace de
gheata, delicioasa si foarte usor de facut.
http://criss75-despremine.blogspot.ro/
RăspundețiȘtergere