Ieri mi-a adus tata o galetusa de mure acrisoare, dar bune de tot. Mie imi plac tare mult fructele de padure si murele in mod special. Azi am facut o inghetata din ele, o inghetata cremoasa si absolut delicioasa. 
Ingrediente:
-250 g mure 
-250 ml iaurt gras
-200 ml smantana pentru frisca
-4 linguri zahar
-zeama de la jumatate de lime
Pentru inghetatele cu iaurt, e recomandat
 sa se foloseasca un iaurt gras de tipul celui grecesc. (Cel mai bun in 
opinia mea e cel de la Lidl, cu 10% grasime, sau iaurtul Olympus. Eu am 
avut iaurt Cedra de la Napolact, cu 6% grasime si a fost foarte bun si 
acesta. Frisca am folosit 100 ml naturala si 100 ml vegetala, pentru ca 
din cea naturala am folosit jumatate pentru altceva. Zeama de lime pe 
langa faptul ca ii da un gust bun inghetatei, impiedica formarea acelor 
de gheata. 
Asadar, se pun intr-un vas
 iaurtul, zaharul, zeama de lime si murele si se mixeaza pana cand 
murele se zdrobesc si zaharul se topeste. Separat se bate frisca pana 
rezulta o spuma lejera. Nu e nevoie sa fie batuta tare ca si pentru 
creme. Frisca se adauga peste amestecul de iaurt cu mure, se 
omogenizeaza, se toarna intr-o caserola de plastic si se pune in 
congelator pentru minim 3 ore.  Inghetata e cremoasa, fara ace de 
gheata, delicioasa si foarte usor de facut.

http://criss75-despremine.blogspot.ro/
RăspundețiȘtergere