-2 dovlecei lungi si subtiri (am folosit un dovlecel si un zucchini)
-300 g carne tocata (amestec vita+porc)
-1 ceasca orez
-1 morcov
-1 ceapa
-putin marar verde
-sare, piper
pentru sos:
-2 cepe
-3-4 rosii decojite
Dovleceii se taie in 4, se scobeste miezul cu samburii care se arunca, apoi se scobesc putin si peretii dovlecelului.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga morcovul ras si miezul dovleceilor si se calesc impreuna pana se inmoaie, apoi se adauga carnea si orezul spalat bine. Se adauga sare, piper, marar verde si cu acest amestec se umplu dovleceii.
Separat tocam doua cepe, le calim in putin ulei, adaugam rosiile decojite si tocate marunt. Asezam dovlecii umpluti, adaugam apa si suc de rosii, cat sa acopere dovleceii si lasam la fiert. Ideal ar fi sa punev vasul in cuptor 30 minute dar din pricina caldurii infernale am renuntat . Servim dovleceii cu smantana .
foarte buni,am votat
RăspundețiȘtergere