Aceste placinte rapide si foarte bune, sunt perfecte atunci cand va doriti un desert rapid si nu aveti timp sau chef sa stati prea mult in bucatarie.
Ingrediente:
-1 foaie de aluat foietaj
-5 mere
-120 g zahar brun
-zeama de la o jumatate de lamaie
-1 lingurita scortisoara
-1 lingura amidon
-2 linguri apa
-1 galbenus pentru uns placintele
Se curata merele de coaja si cotor, se taie cubulete si se stropesc cu zeama de lamaie. Se pun intr-o tigaie antiaderenta, peste mere se adauga zaharul si scortisoara si se calesc pana se evapora sucul. Se amesteca amidonul cu apa si se toarna peste merele calite. Se amesteca bine, pana se ingroasa si se ia tigaia de pe plita.
Foaia de aluat foietaj se taie in 8 bucati dreptunghiulare. Fiecare bucata se intinde putin cu sucitorul. Pe fiecare dreptunghi se pune cate o lingura buna de mere, se pliaza aluatul si cu o furculita se preseaza pe margini, astfel incat sa nu se desfaca in timpul coacerii.
Se ung cu galbenus de ou, se presara peste ele zahar brun si se coc in cuptorul preincalzit, la 180C timp de 25 minute.











Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.