sâmbătă, 28 iunie 2014

Pandispan cu visine



Azi va aduc o prajitura rapida si atat de simpla incat oricine o poate pregati mai ales acum cand sunt visine din belsug. Se poate face si cu cirese, caise sau orice fructe preferati, dar mie imi plac in mod deosebit prajiturile cu visine. 

Ingrediente pentru o tava mare (25/35)
-7 oua
-4 linguri apa clocotita
-4 linguri ulei
-300 g zahar
-300 g faina
-1 plic zahar vanilat
-1 praf de copt
-500 g visine

Visinele se spala, se scot samburii si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga surplusul de zeama.
Albusurile se bat spuma, se adauga apoi alternativ zaharul, zaharul vanilat si apa clocotita si se bat in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea ferma si lucioasa. Se adauga apoi galbenusurile si uleiul, apoi se lasa mixerul deoparte si se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand cu o lingura sau cu o spatula de sus in jos. Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pun deasupra visinele si se coace prajitura aproximativ 35-40 minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Visinele se pot da si prin faina si astfel nu se vor lasa la fundul tavii. Eu sincer am uitat .






3 comentarii:

  1. Este una din prăjiturile mele preferate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bellissimo il tuo Pan di Spagna... mi piacerebbe provarlo è molto diverso dal mio.
    Volevo sapere..gli albumi devo montarli a neve o solo sbatterli, e poi se ho capito bene unisco ai rossi sbattuti ed infine la farina ..giusto??
    Grazie!! Non vedo l'ora di provarlo
    Aspetto tue notizie anche sulla mia mail.
    baci e buona serata.
    Incoronata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Grazie Inco. Cioè, battere i bianchi d'uovo rigide, aggiungere lo zucchero e l'acqua calda alternativamente e sbattere fino a zucchero si scioglie. Quindi aggiungere i tuorli e l'olio d'uovo e infine la farina mescolata con il lievito.

      Ștergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.