miercuri, 22 mai 2024

Salata Capresse cu mozzarella vegana

 

Aceasta "mozzarella" vegana este una cat se poate de reusita si gustoasa. Atat gustul cat si textura seamana cu cea a mozzarellei . De-a lungul celor doi ani de cand Alex a devenit vegan, am incercat mai multe retete de "branzaturi" vegane si aceasta a ramas favorita. 

Reteta e una extrem de simpla si rapida iar rezultatul e unul super bun si reusit. Am pregatit de multe ori aceasta mozzarella, cu diferite tipuri de lapte vegetal. 

Ingrediente:

-200g lapte vegetal

-220g iaurt vegan (cocos am folosit eu)

-1 lingura suc de lamaie

-50g ulei de cocos

-40g amidon

-2 linguri fulgi de drojdie inactiva

-1lingurita sare


Intr-un vas am adaugat mai intai uleiul de cocos si l-am topit. Pentru ca uleiul de cocos la rece se solidifica, este important sa-l topim inainte de a-l folosi la prepararea mozzarellei. Peste ulei am adaugat restul de ingrediente, am omogenizat cu un tel si am pus la fiert la foc mic, amestecand in continuu. In momentul in care compozitia s-a ingrosat ca o budinca, am turnat-o in recipiente de ceramica sau sticla. Nu folositi vas de plastic. Eu am folosit un pahar, pentru ca voiam sa fac o salata caprese si voiam sa arate bine mozzarella mea. 

Pentru salata capresse, am taiat niste rondele de rosii si le-am alternat cu felii de mozzarella. Am presarat putina sare de mare peste rosii si adaugat cateva frunze de busuioc si am stropit salata cu ulei de masline. Deliciu!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.