marți, 28 iunie 2016

Limonada cu visine


Limonadele sunt ideale pe perioada verii, ne racoresc si ne dau un plus de energie. Mai ales daca le combinam cu fructe de sezon si obligatoriu cu menta. 

Ingrediente:
-1 bol de visine (cam 300 g)
-2 lamai
-700 ml apa plata
-4-5 frunzulite de menta
-3 linguri zahar/miere/indulcitor (dupa preferinta)
-cuburi de gheata

Visinele se spala, se scot samburii si se fructele se mixeaza cu un blender vertical. Daca va deranjeaza pielitele visinelor, puteti strecura sucul , dar puteti sa-l si lasati ca atare. Sunt sanatoase si contin si fibre care ajuta la digestie. Sucul de visine se amesteca cu zaharul, sucul stors de lamaie si se toarna intr-o carafa de un litru. Se adauga frunzele de menta si se completeaza cu apa plata. Se pune limonada in frigider pentru minim doua ore, pentru ca e mai buna rece, sau se pun cuburi de gheata in pahare cand se serveste limonada.





duminică, 26 iunie 2016

Bastonase crocante de dovlecei


Cred ca cea mai "exploatata" leguma pe timp de vara este dovlecelul. Foarte ieftin, cu putine calorii, dar gustos in acelasi timp si foarte avantajos pentru ca se poate gati in zeci de feluri. Eu il prefer pane, dar imi place si supa crema . 

Ingrediente:
-1 dovlecel mediu
-1 ou
-3 linguri iaurt
-1 lingura ulei de masline
-100 g cascaval ras
-100 g pesmet
-100 g fulgi de porumb
-sare
-piper
-boia de ardei iute

Dovlecelul se curata de coaja, se indeparteaza miezul cu seminte si se taie in bastonase cam de grosimea unui deget. Se sareaza si se lasa 30 minute sa se inmoaie putin. Se scurg apoi si se pun pe hartie absorbanta.
Intr-un bol se amesteca oul batut cu iaurtul si uleiul de masline. Separat se amesteca pesmetul, fulgii de porumb zdrobit, cascavalul ras (e bine sa folositi un cascaval mai uscat), sarea, piperul si boiaua iute. Bastonasele de dovlecei se trec prin amestecul de ou cu iaurt, apoi se trec prin amestecul de pesmet si se pun intr-o tava pe hartie de copt. Se pune tava in cuptor si se coc bastonasele de dovlecei 30-35 minute, pana cand crusta devine crocanta. Se servesc cu salata sau cu sos de iaurt cu usturoi.