Am vazut aceste fursecuri pe Facebook si pentru ca mi s-au parut simple si de efect, le-am facut si eu. Ei bine, nu m-au dat pe spate. Nici pe departe n-au fost "waw". Sigur ca sunt dragute, aspectuoase, dar atat. Pe langa faptul ca sunt migaloase si se pierde mult timp cu ele, nu sunt nici dulci, nici aromate. De regula, cand fac prima data o prajitura sau orice alta reteta pe care o gasesc pe internet, o respect in totalitate. Apoi, daca ma decid sa o refac, modific reteta dupa gustul meu. Din start va spun sa adaugati cantitate dubla de zahar la aceste fursecuri, pentru ca nu sunt deloc dulci. Apoi, adaugati coaja de lamaie, vanilie, orice arome, atat la aluatul pentru fursecuri cat si la umplutura. Si ca sa fie treaba si mai simpla, se pot face sub forma de cornulete si nu mai pierdeti atata timp cu bibilit lalele. 😀
Ingrediente umplutura:
-120 g gem sau magiun de prune (puteti pune orice gem mai gros)
-100 g nuca prajita si macinata
-1 lingura miere
Amestecati toate ingredientele intr-un bol si lasati bolul deoparte pana va ocupati de aluatul pentru fursecuri.
Ingrediente aluat:
-100 gr unt moale cu 80% grasime
-35 gr zahar pudra
- un praf de sare
-1 lingurita esenta de vanilie
- 1 ou
-1 iaurt natural cremos (125 gr)
-3 gr praf de copt
-350 gr faina
-zahar pudra pentru decorat fursecurile
Untul moale se amesteca cu zaharul pudra, sarea si esenta de vanilie. Se adauga oul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Se framanta aluatul doar atat cat sa se adune sub forma unei bile. Nu trebuie insistat prea mult cu framantatul.
Aluatul de imparte in bile de aproximativ 20 g. Fiecare bila de aluat se intinde sub forma de disc, pe planul de lucru infainat. Se decupeaza cu o forma cu diametru de 10 cm. Pe disc se face o taietura de aproximativ 4 cm (vezi pozele). se pune o lingurita umplutura, se pliaza si se lipeste marginile, astfel incat sa nu iasa umplutura, se da forma lalelei si se pun fursecurile in tava pe hartie de copt. Se coc fursecurile in cuptorul preincalzit, la 170C timp de 15 minute. Se scot cu grija sa nu se sfarame, se pun pe un gratar sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.











Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.