Ei
bine, nu mi-am imaginat vreodata ca poate exista asa ceva. Si nici ca
intr-o zi voi gati asa ceva. Dar, din dorinta de a pregati mereu cate
ceva bun, gustos si sanatos pentru Alex, am salvat aceasta reteta de pe
Instagram. Si am pregatit-o. Surprinzator de rapid si usor. Asa ca am
repetat-o dupa cateva zile, pentru a putea face niste poze decente.
Vreau sa va spun ca acest pate e senzational. Gustul e atat de bun, incat cu siguranta va fi una din retetele vegane preferate, odata ce il gustati.
Ingrediente:
-500 g ciuperci champignon brune
-200 g caju hidratat peste noapte
-220 g ulei de cocos
-2 linguri sos de soia
-2 linguri fulgi de drojdie inactiva
-2 lingurite rase pasta de tomate
-2 linguri coniac
-1/2 lingurita sare
-1/2 lingurita piper proaspat macinat
-1/2 lingurita condiment pentru turta dulce
Mod de preparare:
Mai intai se pune caju crud la hidratat in apa rece. Preferabil peste noapte. Daca ati uitat, il puteti pune in apa fierbinte, pentru minim 2 ore.
Ciupercile se sterg cu servetele de bucatarie, astfel incat sa nu ramana vreun fir de praf, urme de pamant pe ele. Dar e esential sa pastram coaja bruna, pentru culoarea finala a preparatului. Se taie si capatul coditei, daca acesta contine urme de pamant.Apoi se taie ciupercile in felii subtiri si se pun intr-o tigaie antiaderenta. Peste ciuperci se pun cele doua linguri de sos de soia. Se soteaza ciupercile pana se inmoaie si se evapora toata apa lasata de ele. Dureaza cateva minute doar, dar e important sa nu mai aiba apa si ciupercile sa fie gatite.
Dupa ce ciupercile au fost sotate, se pun in vasul blenderului, impreuna cu caju scurs bine de apa, uleiul de cocos topit. (E important sa fie pus in stare lichida, pentru ca altfel nu vom putea obtine pasta fina de pate.) Se adauga toate celelalte ingrediente si condimente si se blendeaza pana se obtine o crema fina.Mai intai porniti blenderul la viteza mica, apoi mai mare, pana veti obtine o crema fina.
Se pune pateul intr-un vas tapetat cu folie alimentara si se pune vasul in frigider minim 3-4 ore.
In postarea de pe Instagram, de unde m-am inspirat, am vazut ca se serveste cu ceapa caramelizata. Pot sa confirm ca e si mai bun asa. Asadar, merita sa incercat si ceapa caramelizata.
Ceapa caramelizata
-2 cepe galbene mari
-2 linguri ulei
-2 linguri apa
-sare
-1 lingurita otet balsamic
Se
curata ceapa si se taie solzisori. Se caleste in ulei pana se inmoaie
si devine sticloasa. Peste ceapa calita se adauga apa, sarea si otetul
balsamic si se soteaza pana se evapora apa si ceapa capata o culoare
bruna. Daca doriti, puteti adauga o lingurita zahar. Eu n-am pus, iar
gustul a fost perfect.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.