joi, 9 ianuarie 2025

Fursecuri fragede cu migdale

 

Fursecurile sunt foarte apreciate cu orice ocazie. Pentru ca sunt nu doar frumoase ci si fragede si delicioase. Iar acestea se pregatesc foarte usor si relativ repede. In plus, e un moment perfect de a petrece timp cu copiii. (Daca nu se plictisesc imediat dupa ce le faci poza. )😅

Ingrediente:

-200 g unt  moale, cu 80% grasime

-130 g zahar pudra

-1 ou

-50 g faina de migdale (eu o cumpar de pe Dried fruits)

-1 fiola esenta de vanilie

-270 g faina

-1 praf sare (cam cat se ia cu un varf de cutit)


Mixam untul moale cu praful de sare si zaharul pudra. Adaugam oul, esenta de vanilie, apoi faina de migdale si in final faina, framantand usor cu mana, pana obtinem un aluat moale si usor lipicios. Chiar daca vi se pare ca e prea moale, nu mai adaugati faina. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora. 

Dupa acest timp, se scoate aluatul din frigider, se intinde intr-o foaie cu grosimea de o jumatate de cm, pe planseta pudrata cu faina si se decupeaza cu forma dorita. Se coc fursecurile timp de 10-12 minute la 170C, pana devin usor aurii. Atentie, sa nu le lasati mai mult, pentru ca vor fi uscati si tari. 

Dupa coacere, le lasam putin sa se raceasca, apoi presaram zahar pudra peste fursecurile decupate. Ulterior, lipim fursecurile cu gemul preferat.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.