marți, 6 mai 2014

Coronita cu ciocolata si stafide


Aluat:
-450 g faina 000
-1 plic drojdie uscata
-1 praf de sare
-100 g zahar
-2 galbenusuri de ou + 1 ou intreg
-50 g unt moale
-3 linguri ulei
-150 ml lapte
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
Pentru crema de ciocolata:
-50 g unt moale
-4 linguri zahar pudra
-2-3  linguri cacao
-esenta de rom
-2 albusuri
-3-4 linguri amidon alimentar
+
-100 g stafide

Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios, pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit o ora. Intre timp preparam crema. Amestecam untul moale cu zaharul pudra ,cacao, esenta de rom. Adaugam cele doua albusuri nebatute si amidonul. Amestecam bine pana rezulta o crema potrivita, nu foarte moale, sa nu curga. Aluatul il intindem intr-o foaie dreptunghiulara. Ungem foaia cu crema de ciocolata, rulam si taiem felii cam de grosimea unui deget. Tapetam cu hartie de copt o forma de tort. Asezam feliile de aluat rulat cu ciocolata, una langa alta. Acoperim tava cu un prosop de bucatarie si mai lasam 20 minute sa mai creasca. Ungem coronita cu galbenus, presaram zahar deasupra si coacem coronita in cuptorul preincalzit, la foc mic 45 minute .Incercam totusi cu o scobitoare sa vedem daca s-a copt si in interior. Lasam sa se raceasca, apoi taiem felii. Delicios, pufos, aromat.







3 comentarii:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.