luni, 22 martie 2021

Malai dulce cu branza si stafide

 

Malai dulce am mai facut o singura data pana acum si nu pot spune ca m-a impresionat. Aici gasiti o alta varianta de prajitura Malai dulce . Dar aceasta prajitura cu malai, pe care am facut-o acum e mult mai buna, mai aromata si mai pufoasa. Cum v-am mai spus si cu alte ocazii, eu prefer prajiturile cu crema/frisca/ciocolata. Dar, pentru ca aveam o punga cu faina de malai inceputa de muuult si nu stiam la ce sa- folosesc, pentru ca e un malai foarte foarte fin si nu e bun pentru mamaliga, am zis sa mai dau o sansa mamaligii dulci. Si pentru ca aveam niste branza de vaci ramasa de la un cheesecake si care mai avea cateva zile si expira, am improvizat si am facut o "mamaliga cu branza" dulce. Glumesc, desigur, pentru ca textura prajiturii e departe de a fi una de mamaliga. Mai degraba de pandispan fin si pufos. Sigur ca e important sa folositi malai fin iar daca nu aveti malai foarte fin, e bine sa-l rasniti si sa-l faceti fin. 

Ingrediente:

-5 oua
-200 g zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-400 g iaurt grecesc (Pilos)
-200 ml ulei
-180 g malai
-140 g faina alba
-1 plic praf de copt
-coaja rasa de la o lamaie

Crema de branza

-300 g branza de vaci cremoasa (Pilos)
-80 g zahar
-1 plic zahar vanilat
-1 ou
-1 lingura gris
-100 g stafide

Amestecati cu mixeru toate ingredientele pentru crema de branza. Eu am avut cam 300 g branza de vaci in galetusa astfel ca am amestecat direct in galetusa toate ingredientele.

Porniti cuptorul si fixati-l la 160 C, caldura sus-jos.  

Tapetati o tava 20/30 cm, cu hartie de copt.

Intr-un castron amestecati faina cu malaiul si praful de copt.

Separat, puneti intr-un bol ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixati la viteza maxima pana se topeste zaharul si ouale isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugati uleiul, iaurtul si in final faina amestecata cu malaiul si praful de copt. Adaugati si coaja rasa de lamaie. 

Turnati 2/3 din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt. Puneti cu o lingura, din loc in loc, crema de branza. Turnati deasupra restul de 1/3 din compozitia prajiturii. Nu e nicio problema daca nu se va acoperi toata branza. Oricum prajitura va creste frumos si va arata foarte bine la final. 

Coaceti prajitura pe treapta a doua timp de 45 minute. Incercati cu o scobitoare, Daca va fi curata, e semn ca prajitura e gata.  Daca vi se pare ca se rumeneste prea tare deasupra, schimbati dupa 35 minute functia cuptorului doar pe rezistenta de jos. Pudrati cu zahar vanilat dupa ce se raceste,

Noi am pus deasupra o lingurita de dulceata de visine. Nu va pot spune cat de buna e . Daria a mancat doua bucati pe nerasuflate. Numai Alex n-a vrut sa guste. :)













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.