duminică, 11 octombrie 2020

Cinnamon rolls

 

 

 

Desertul de azi a fost unul simplu, dar spectaculos in acelasi timp. Mult prea bun pentru a ne limita la o singura bucata si mult prea caloric, pentru a manca mai multe bucati. 😀 Dar cine s-a mai gandit sa numere caloriile? 


Ingrediente aluat:
-550 g faina 
-100 g zahar
-3 galbenusuri
-200 ml lapte
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-50 g unt
-3 linguri ulei
 
Umplutura:
-100 g unt moale
-200 g zahar brun
-1 lingurita scortisoara   

Glazura:
-50 g unt moale
-80 g crema de branza Philadelphia
-100 g zahar pudra vanilat

Decor:
-Sos caramel
-nuca prajita si tocata grosier
 
 
In cuva masinii de paine se pun mai intai laptele caldut, untul moale, uleiul, galbenusurile, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, faina si in final drojdia, avand grija sa nu intre in contact cu ingredientele lichide. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire, care la masina mea e programul 8 si timp de 1 ora si 30 minute ea isi va face treaba. 
Intre timp, se prepara crema, amestecand untul moale cu zaharul brun si scortisoara. 
Aluatul crescut se intinde pe planseta infainata intr-o foaie dreptunghiulara cam de jumatate cm grosime. Crema de unt se intinde peste foaia, se ruleaza si se taie in rulouri cam de doua degete grosime. Mie mi-au iesit 12 bucati. Rulourile se pun intr-o tava pe hartie de copt la distanta de aproximativ 1 cm intre ele pentru ca vor mai creste in timpul coacerii. Tava astfel pregatita se acopera cu un prosop de bucatarie si se mai lasa 30 minute sa creasca, apoi se coc in cuptorul preincalzit la 170 grade, pentru 35 minute. Dupa coacere, se glazureaza asa fierbinti. Puneti o lingura de glazura pe fiecare rulou. Se servesc caldute, decorate cu sos caramel si nuca prajita si tocata grosier.












Un comentariu:

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.