luni, 18 noiembrie 2019

Naut cu carne de vita


Gatesc cu pasiune, in general, dar uneori e tare greu sa satisfac poftele membrilor familiei, in special poftele copiilor. Alex are anumite preferinte culinare, Daria, cu totul altele, asa ca in fiecare week-end trebuie sa gatesc mai multe feluri de mancare, sa-i impac pe toti. De ceva timp, Alex a adaugat pe lista preferintelor culinare, Chili con carne, un fel de mancare simplu, dar delicios, pe care il prepar cam la 2-3 saptamani. Ieri am pregatit acest fel de mancare, cu naut, pentru ca am uitat sa cumpar conserve de fasole rosie. Si a fost o alegere fericita, pentru ca mancarea aceasta parca e si mai buna cu naut.


Ingrediente:
-2 conserve de naut Sun Food
-500 g carne tocata de vita
-2 cepe
-2 catei de usturoi
-1 ardei kapia 
-3 rosii
-250 ml suc de rosii
-sare
-piper
-chimen
-1 lingurita fulgi de chili
-2 linguri ulei
-150 ml apa
 
Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam ceapa taiata marunt, ardeiul taiat cubulete  si usturoiul si calim pana se inmoaie legumele. Adaugam carnea tocata si calim si carnea pana isi schimba culoarea. Adaugam apa si acoperim tigaia cu un capac. Lasam sa fiarba pana cand carnea este aproape gatita. 
Adaugam rosiile curatate de pielita si taiate cubulete, sucul de rosii, sarea, piperul, fulgii de chili si chimenul si mai lasam sa fiarba inca vreo 5 minute. 
In final, adaugam si conservele de naut, scurse in prealabil, mai lasam 2 minute sa fiarba si stingem focul. Putem servi cu orez, aceasta mancare delicioasa si rapida. 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.