miercuri, 29 iunie 2022

Cheesecake cu visine si ciocolata

 


Cheesecake-ul e acel desert cu care niciodata nu dai gres. Indiferent ca e copt sau facut la rece (cum e acesta), va fi mereu o incantare pentru papilele gustative. E un desert rapid si usor de facut, racoros si poate inlocui cu usurinta orice tort. De aceasta data am facut un tortulet mic, cu diametru 18 cm, dar daca vreti un cheesecake mai mare (de ex. intr-o forma cu diametru 24 cm), dublati cantitatile ingredientelor

Ingrediente blat biscuiti

-200 g biscuiti macinati

-2 linguri zahar pudra

-1 lingura cacao

-100 g unt topit

Biscuitii se maruntesc cu ajutorul robotului. Se amesteca cu zaharul pudra, cacao si untul topit. Intr-o tava cu inel detasabil se pune compozitia pentru crusta si se batuceste bine cu ajutorul unei linguri sau cu un pahar cu fundul gros. Se pune tava in frigider pana cand se prepara umplutura.


Ingrediente crema

-250 g branza de vaci (Pilos)

-250+100  ml smantana pentru frisca (Pilos 36% grasime)

-130 g zahar pudra

-1/2 fiola esenta de vanilie

-100 g ciocolata alba Milka

-50 g ciocolata Dark Milk

-150 g visine congelate

-15 g gelatina 

-50 ml apa rece


Gelatina se hidrateaza in apa rece. Ciocolata neagra se pune in vasul unui chopper si se marunteste. Sau se poate rade pe razatoarea mare. Intr-un vas pe baie de aburi se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu 100 ml frisca.  Branza se amesteca cu 250 ml smantana pentru frisca si zaharul pudra si se mixeaza pana rezulta o crema fina.  Cand ciocolata alba s-a topit si compozitia e calduta, se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, apoi se toarna peste crema de branza si frisca. Tot acum se adauga si ciocolata neagra maruntita. Se amesteca repede astfel incat gelatina sa nu se intareasca si se toarna toata  o parte din umplutura peste blatul de biscuiti, se pune jumatate din cantitatea de visine, restul de crema si visinele ramase..Se pune in frigider 2 ore, dupa care se toarna deasupra jeleul de visine.


Jeleu de visine

-350 g visine congelate (Lidl)

-3 linguri zahar

-10 g gelatina

-30 ml apa rece

Mai intai punem gelatina la hidratat in apa rece. Visinele se amesteca cu zaharul. Se pune vasul pe aragaz, la foc mic pana se topeste zaharul. (Daca vreti un jeleu fin, puteti mixa cu mixerul vertical pana se transforma intr0un sos fin. Eu am preferat sa simt fructele intregi.)  Se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana se dizolva gelatina. Jeleul astfel obtinut se toarna peste crema si se pune tava in frigider pentru inca 2 ore, dupa care cu ajutorul unui cutit desprindem usor marginea si scoatem inelul detasabil.



 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.