duminică, 7 iulie 2024

Prajitura cu branza si visine

 


Aceasta prajitura este practic o improvizatie, dar una foarte reusita. Aveam in frigider ceva branza de vaci ramasa de la un cheesecake si aveam si visine proaspete, asa ca rapid am pregatit o prajitura pufoasa, aromata, delicioasa si extrem de simpla.

Ingrediente blat (tava 25/25)

-3 oua

-150 g zahar

-100 ml ulei de floarea soarelui

-70 ml lapte

-1 fiola esenta de vanilie

-200 g faina

-1 plic praf de copt

-1 varf de cutit sare


Crema de branza:

-300 g branza de vaci cremoasa 

-1 ou

-1 lingura cu varf amidon

-2 linguri zahar

-1 plic zahar vanilat

+

-200 g visine (sau cirese, afine, zmeura, caise, etc.)


Mai intai se tapeteaza cu hartie de copt, o tava de 25/25 cm. 

Se spala visinele si se scot samburii.

Pentru blat, se bat ouale cu sarea si zaharul, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Se adauga vanilia, uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza compozitia si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. 

Pentru crema de branza, se amesteca toate ingredientele pana rezulta o crema d branza fina . Se pune crema de branza intr-un posh si se traseaza niste linii peste compozitia pentru blat. Peste prajitura, se pun visinele din loc in loc. 

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 C si se coace prajitura 30-35 minute, pana se va rumeni frumos. 

Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar vanilat.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.