sâmbătă, 23 iulie 2011

Inghetata de menta si ciocolata amaruie



.


Ei bine, era timpul sa fac si eu inghetata, mai ales ca imi place tare mult inghetata. De acum nici n-am sa mai cumpar. A iesit delicioasa! As indrazni sa spun ca e cea mai buna inghetata pe care am mancat-o . Hai ca poateexagerez. :) Oricum e delicioasa, cremoasa, fina. Scuzati prezentarea, nu e tocmai de nota 10, asta pentru ca eram prea obosita si in plus nu am lingura pentru inghetata,  sa pot face globuri frumoase. :) Dar imi cumpar pana data viitoare.

Pt. inghetata de menta:de fapt reteta de baza, la care putem adauga diferite fructe, arome, cacao, ciocolata, etc.)

-2 galbenusuri
-100 g zahar
-200 ml lapte
-200 ml frisca lichida
-3 lingurite sirop de menta, sau si mai mult, depinde cum va place
-50 g ciocolata amaruie maruntita

Galbenusurile si zaharul le batem cu mixerul pana se albesc si isi dubleaza voumul. Apoi turnam peste ele laptele si punem la fiert pa foc mic, amestecand. In momentul in care da semne ca se ingroasa crema, luam de pe foc sa nu se taie si adaugam siropul de menta. L-a mine s-a cam taiat :) insa nu e o problema, nu se vede si nu se simte in inghetata. :) Lasam crema sa se raceasca, apoi adaugam 200 ml frisca batuta si ciocolata maruntita. Punem intr-o cutie si dam la congelator, avand grija ca din ora in ora sa scoatem cutia si cu mixerul (sau furculita in cazul meu) sa amestecam in inghetata pentru a sparge acele de ghiata.


Pentru inghetata de ciocolata:
-reteta de baza de mai sus, adica

-2 galbenusuri
-100 g zahar
-200 ml lapte
-200 ml frisca lichida
-100 g ciocolata amaruie

Galbenusurile si zaharul le batem cu mixerul pana se albesc si isi dubleaza voumul. Apoi turnam peste ele laptele, adaugam ciocolata rupta bucatele si punem la fiert pe foc mic, amestecand. In momentul in care da semne ca se ingroasa crema, luam de pe foc, lasam la racit si amestecam cu frisca batuta. Punem in cutie si dam la congelator, procedand intocmai ca la inghetata de menta, adica amestecand din ora in ora pentru a sparge acele de ghiata.



Combinatia de menta si ciocolata amaruie e mortala :) deci merita efortul. In plus aveti o inghetata naturala, delicioasa, fara E-uri. (acum depinde cate E-uri se gasesc in siropul de menta :) ) Oricum mult mai putine decat in inghetatele cumparate.



14 comentarii:

  1. Arata bine. Dar tot mai comod e sa o cumperi de la coltul strazii":))
    Dau un borcan de zacusca pentru o portie mare de inghetata:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine arata!!... Si eu tot vreau sa fac inghetata da nu mai ajung!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu fac de multa vreme inghetata in casa.Este super buna.Cu menta imi place doar mie,si nu am mai facut cam demult.Acum ca am vazut la tine,deja salivez.de acum iti doresc la cat mai multe inghetate. P.S.Eu am deschis de curand blogul si daca vrei si poti,te rog sa mi te alaturi.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Merci Bianca. Intr-adevar e mai comod, dar nu si mai sanatos.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nultumesc Felis. Eu zic sa incerci. Nu-ti trebuie mult timp,iar rezultatulmerita cu siguranta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dia Mar,multumesc de vizita. Am sa maalatur blogului tau.

    RăspundețiȘtergere
  7. yummy.as vrea cate o feliuta din fiecare:D
    super ti-a iesit.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  8. Buonissima e bellissima, me la mangerei adesso! Ciao, ti seguo da Roma, Italia!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Sarah. Cu mare drag te astept la o portie.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.