marți, 10 decembrie 2019

Bombe cu ciocolata



Aceste delicioase bombe cu ciocolata le-am descoperit pe pagina de facebook Retete by Pokhas. Pokha e o fata tare draguta si plina de calitati. Pe langa faptul ca e cea mai sexy "culinareasa", are niste retete traznet. Am incercat cateva din retetele ei Fursecuri cocostar, Pasca cu ciocolata, Sigara borek
si toate au fost delicioase .
Candva, in vara, am vazut aceste bombe postate pe pagina ei de facebook si le-am trecut pe lista de asteptare. Ieri voiam sa-i rasfat pe ai mei cu ceva dulce si ciocolatos si am facut aceste prajituri/fursecuri, nici nu stiu cum sa le numesc, asa ca raman la bombe. :D

Ingrediente:
 -1 borcan nutella
-1ou
-250 g faina
-1lingurita praf de copt
-1 lingura otet de mere
-2 linguri apa
-50 ml ulei 
-90 ml lapte
-1 praf de sare
-amidon pentru intins aluatul

Mai intai pregatim interiorul "bombelor" :D Adica, luam o tava pe care o tapetam cu hartie de copt. Cu ajutorul a doua lingurite, formam gramajoare de ciocolata pe hartia de copt. Punem tava in congelator pentru 30 minute. Intre timp ne ocupam de aluat. Punem intr-un bol oul, apa, otetul, laptele, uleiul si amestecam. Adaugam apoi faina amestecata cu sare si bicarbonatul de sodiu si amestecam pana obtinem un aluat moale si matasos. Daca e nevoie mai putem adauga o lingura de faina. Eu n-am mai adaugat. Lasam aluatul 20 minute la odihnit, apoi il rulam sub forma de sul si il impartim in atatea bucati cate gramajoare de ciocolata avem. (Pokhas spunea de 32 gramajoare, eu am impartit in 16, pentru ca atata ciocolata am avut si cred ca si bombele mele au fost mai marisoare.)

Bucatile de aluat le-am dat prin amidon si le-am intins sub forma de disc de marimea unei farfuriute. Pe piecare disc de aluat am pus cate o "bomba" intarita, am adunat marginile, le-am lipit astfel incat sa nu curga ciocolata si am incercat sa le dau o forma rotunda. Bombele obtinute, le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am introdus in cuptorul preincalzit, pentru 15 minute. Pokhas spunea ca le coace 6-8 minute, dar eu, in uptorul de la aragaz le-am tinut mai mult, pentru ca nu erau coapte. Ele trebuie sa se rumeneasca usor. (Vedeti imaginea cu "bomba" intoarsa. ) Ar fi aratat mai bine daca s-ar fi rumenit si deasupra, dar pentru a obtine aspectul dorit, e nevoie sa-mi schimb cuptorul. Eu le-am pdra cu putin zahar si le-am gustat asa calde, dar mie mi-au placut mai mult dupa ce s-au racit.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.