joi, 30 mai 2019

Tort tiramisu cu fructe tropicale


Tiramisu este unul din cele mai populare deserturi si nu cred ca exista cineva care sa nu-l iubeasca. 
Problema e ca reteta clasica de tiramisu contine oua crude, cafea, alcool, cam multe ingrediente interzise copiilor. Astfel ca m-am obisnuit sa reinterpretez reteta de tiramisu clasic, sa fie accesibil si pe placul copiilor. De la celebrul desert am pastrat piscoturile, crema mascarpone si pudra de cacao si mi-am permis sa numers desertul, tort tiramisu cu fructe tropicale. Si uite asa, din ingrediente putine, dar sanatoase, am facut un tortulet micut si dragut, cu un diametru de 18 cm, dar suficient pentru a ne rasfata in week-end cu ceva dulce. Desigur, conserva de fructe tropicale de la Sun Food a imbogatit gustul si a rezultat un tort delicios si racoros.

Ingrediente:
-1/2 pachet piscoturi savoiardi
-1 conserva fructe tropicale Sun Food
-250 g mascarpone
-400 ml frisca lichida Pilos
-5 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
-1 plic extract de vanilie bourbon 
-1 lingura cacao pentru pudrat

Cum spuneam, am folosit o forma de copt cu inel detasabil, cu diametru 18 cm. 
Reteta este una extrem de simpla si rapida si e ideala in perioada verii cand vrem sa stam departe de cuptor, dar in acelasi timp vrem sa ne bucuram si de un desert gustos. 
Mai intai  punem compotul de fructe tropicale intr-o strecuratoare si vom pastra siropul pentru insiropat piscoturile. 
Ne ocupam apoi de crema. In vasul robotului, punem frisca lichida, crema mascarpone, zaharul pudra si extractul de vanilie si mixam la viteza maxima, aproximativ 3 minute, pana vom obtine o crema ferma.
Asezam inelul detasabil al formei de copt, pe un platou. Trecem fiecare piscot prin sirop si il asezam pe platou, astfel incat sa avem baza tortului. Punem o treime din crema si peste crema, punem bucati de fructe tropicale. Peste fructe, punem un nou strat de piscoturi insiropate, din nou o treime din crema, bucati de fructe. Apoi ultimul strat de piscoturi insiropate, restul de crema, peste care pudram cacao si punem tortul in frigider minim 3 ore, dupa care il putem savura in liniste, eventual langa o ceasca de cafea.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.