duminică, 3 martie 2019

Banana bread





Checurile n-au fost niciodata pe placul meu si nu reprezentau o optiune cand venea vorba be desert. Acest "Banana bread| s-a nascut din dorinta de a recicla alimentele, in cazul de fata bananele, care nu de putine ori se intampla sa ajunga in cosul de gunoi. Fetita mea mananca zilnic banane, insa doar pe cele "curate", cum le spune ea. Cele care au cea mai mica pata maronie, sunt "murdare", prin urmare le refuza vehement. Si pentru ca aveam cateva banane "murdare", aka bine coapte, am facut acest chec cu banane, dar pe care l-am imbunatatit cu nuci si ciocolata.  Rezultatul ne-a placut atat de mult, incat a doua zi l-am repetat.

Ingrediente:
-3 banane coapte
-150 g zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-3 oua
-120 g unt moale
-3 linguri lapte
-300 g faina
-75 g nuca macinata + cateva nuci tocate grosier
-100 g bilute de ciocolata (sau ciocolata tocata/razuita)
 -1 plic praf de copt
-optional, fulgi de migdale

Modul de preparare al acestui chec e atat de simplu, incat oricine il poate face cu usurinta.
Mai intai se zdrobesc cu o furculita, cele trei banane, pana se obtine un piure.
Intr-un bol incapator, se amesteca untul moale, cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele, ouale, bananele pasate, nucile si ciocolata . La final se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza. (Partea buna e ca nu aveti nevoie de mixer. Se foloseste o lingura sau o spatula.) Compozitia obtinuta (va fi destul de vartoasa, dupa cum se poate vedea si in poza), se repartizeaza intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 50 minute la 170 C. Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se taie felii. Se serveste langa cafeaua de dimineata. :D


















 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.