sâmbătă, 16 februarie 2019

Salata Caesar


Salata Caesar este una din cele mai cunoscute, apreciate, simple si delicioase salate. Si reprezinta alegerea ideala pentru o cina usoara. Asadar, daca va plac salatele, va propun sa incercati si varianta mea de salata Caesar si cu siguranta veti fi satisfacut de alegerea facuta. 

Ingrediente:
-1 salata verde
-1 piept de pui
-3-4 linguri parmezan ras (sau un cascaval mai tare, ras)

Crutoane:
-3 felii de paine mai tare, veche de cel putin o zi-doua
-2 linguri ulei

Dressing:
-2 fileuri de ansoa
-1 catel de usturoi
-100 ml ulei
-1 galbenus de ou
-1 lingurita mustar
-2 linguri zeama de lamaie 

Mod de preparare:
Mai intai se desfac frunzele de salata, se spala si se usuca pe role de bucatarie. Apoi se rup in bucati mai mici si se repartizeaza in boluri.
Se prepara apoi dressingul, astfel: se freaca  usturoiiul zdrobit, cu putina sare si ansoa taiata marunt pana se face ca o pasta. Se adauga apoi galbenusul si mustarul, se omogenizeaza si se adauga treptat, uleiul, exact ca la maioneza obisnuita. La final se adauga zeama de lamaie si daca mai e nevoie, se poate adauga si sare. Dar fileurile de ansoa sunt foarte sarate.
Se pregatesc apoi crutoanele. Painea se taie cubulete. Uleiul se pune intr-o tigaie antiaderenta si se infierbanta, apoi se adauga cubuletele de paine si se lasa sa se rumeneasca uniform.
Pieptul de pui se taie un felii, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste pe gratar sau in tigaia gril. Cand e gata, fiecare felie se taie fasii cam de 1 cm.
Salata se asambleaza doar atunci cand se consuma. Daca sta prea mult, crutoanele se inmoaie si nu mai e la fel de buna.
Eu am impartit salata in trei boluri, unul mai mic pentru mine si doua mai mari pentru baieti. Peste salata se pune o lingura buna de dressing, se pun fasii de pui si crutoanele de paine. Se presara parmezan sau cascaval si salata e gata de servit. Eu am adaugat la portia mea si doua rosii cherry taiate in jumatati, pentru un plus de culoare. :)









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.