miercuri, 15 martie 2017

Savarine cu jeleu de zmeura


A trecut ceva timp de cand n-am mai intrat in casuta mea virtuala, aproape o luna de zile si desi mi-e dor sa "mesteresc" ceva frumos si bun, deocamdata stau foarte prost cu timpul. De doua saptamani m-am intors la serviciu, am avut si o serie de probleme cu pitica mea care cu greu se adapteaza la aceasta schimbare (n-are incotro :) ) si cum in fiecare zi ajung tarziu acasa, nu mai am timp de nimic. Sau poate nu stiu eu sa ma organizez, dupa doi ani de pauza.... Pana una alta, aveam si eu nevoie de o schimbare, pentru ca timp de doi ani n-am facut altceva decat sa schimb scutece, sa gatesc, spal, curat prin casa, aranjez jucarii etc., asa ca intoarcerea la hartogaraie e mai mult decat binevenita. 
Azi va servesc cu niste savarine, putin diferite de clasica savarina, pentru ca acestea sunt imbogatite cu parfumul si savoarea zmeurei.
Reteta savarinelor se gaseste aici, diferenta e ca eu am facut un sirop cu apa, zahar si putina esenta de vanilie. Savarinele le-am copt in forma de mini guguluf. Am turnat in orificiul din interiorul gugulufurilor jeleu de zmeura si apoi le-am umplut cu frisca naturala La Dorna. Minunate, delicioase, de nerefuzat.