sâmbătă, 15 octombrie 2016

Prajitura cu mousse de ananas


Azi va propun o reteta de prajitura usoara, aromata, racoroasa, o reteta ideala pentru vara, dar nu numai, ci pentru orice ocazie in care vreti sa va delectati cu ceva bun impreuna cu cei dragi. E atat de buna incat cu greu va veti opri la o singura bucata. Pentru aceasta reteta am folosit din nou una din conservele sanatoase de la Sun Food.

Ingrediente blat: (tava 20/30 cm)
-6 oua
-6 linguri zahar
-1 lingura ulei
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-7 linguri faina
-1/2 plic praf de copt 

Mod de preparare blat:
Ouale se separa si albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, zaharul si zaharul vanilat si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, coaja rasa de la o lamaie si se amesteca, apoi se lasa mixerul deoparte si de inglobeaza albusurile spuma, amestecand usor de jos in sus. Se toarna amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace blatul 30-35 minute. Dupa ce s-a racit, se taie in doua foi pe orizontala.

Ingrediente mousse de ananas:
-1 conserva ananas bucati Sun Food
-250 g mascarpone
-200 ml frisca naturala Pilos
-100 ml frisca lichida Meggle
-4 linguri zahar pudra
-1 plic gelatina
-50 ml apa rece

Ananasul se pune intr-o strecuratoare si se scurge, apoi bucatile de ananas se pun intr-un bol si cu ajutorul mixerului vertical, se mixeaza pana rezulta un piure. Eu nu am facut chiar un piure fin, se si poate observa in crema, am vrut ca ananasul sa se simta in textura cremei.
Frisca se bate spuma. Separat se bate crema mascarpone cu zaharul, apoi se adauga frisca batuta si se omogenizeaza. Se adauga acum si piureul de ananas, apoi, gelatina. Gelatina se topeste pe baie de aburi, apoi se adauga la crema si se omogenizeaza. (Din crema am oprit 2 linguri, inainte de a adauga gelatina si ananasul, pe care le-am folosit la decor.)

Decor:
-100 ml frisca Meggle
-2 linguri crema

Frisca se bate spuma, apoi se adauga cele 2 linguri de crema si se omogenizeaza. 
In tava in care s-a copt blatul, se pune folie alimentara, se pune prima foaie de blat, care se insiropeaza cu 2-3 linguri din sucul de la compotul de ananas, se pune jumatate din crema, cel de-al foilea blat usor insiropat, apoi restul de crema. Se pune prajitura in frigider pentu minim doua ore, dupa care se taie in cuburi si se decoreaza. Apoi se savureaza cu placere, din farfuriutele preferate. :) Be happy!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru sfaturi, sugestii, comentarii decente. Mesajele anonime, indecente, injurioase nu vor fi publicate.