joi, 29 octombrie 2015

Cozonac inima cu ciocolata



N-am mai facut de mult un cozonac, nici nu suntem noi foarte mari fani cozonac dar acesta cu ciocolata ne place tare mult. L-am si facut de mai multe ori sub diferte forme, clasic, coronita impletita sau coronita simpla. De aceasta data totul a mers struna, pentru ca a muncit masinuta mea de paine in locul meu. Adevarul e ca asa ti-e mai mare dragul sa faci tot felul de aluaturi, cand framanta masina in locul tau. :D Totul e sa se restecte ordinea in care se pun ingredientele si in rest ea isi face treaba cu constiinciozitate.

Ingrediente:
-450 g faina
-7 g drojdie uscata
-100 g zahar.
-2 plicuri zahar vanilat
-coaja rasa de la o limeta
-3 linguri ulei
-50 g unt moale
-150 ml lapte caldut
-1 ou intreg si 2 galbenusuri
-1 praf de sare

In cuva masinii de paine se pune in aceasta ordine laptele caldut, untul moale, uleiul, zaharul, ouale, vanilia, coaja de lime, faina si ultima e drojdia, avand grija sa nu ajunga lichidele la drojdie. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire, care la masina mea e programul nr. 8 si dupa o ora si 30 minute, aluatul e gata.


Crema de ciocolata:
-2 albusuri
-50 g unt moale
-4 linguri zahar pudra
-4 linguri amidon
-3 linguri cacao
-esenta de rom

Se amesteca toate ingredientele pana rezulta o crema de ciocolata fina si aromata. (Sau puteti folosi finetti, nutella, etc.)

Aluatul se intinde in foaie dreptunghiulara, se unge cu crema de ciocolata, se ruleaza si se taie felii cam de doi cm grosime. Rulourile se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am ales o forma de inima, dar le-am pus cam haotic, din motive de pitica plangacioasa. :D 
Se unge deasupra cu galbenus de ou si se presara o lingura de zahar (optional) si se coace cozonacul 45 minute in cuptorul preincalzit, la foc mic. (Verificati cu o scobitoare daca e copt in interior. Al meu a fost perfect dupa 45 minute.)
Enjoy!







Inimioare zambarete


Cu Tartino de la Hochland Bucuria Gustului, pui un zambet pe fiecare sandvis. Ba mai mult, folosindu-te de cele trei sortimente de branza cu ingrediente naturale, esti invitat sa dai frau liber imaginatiei si sa realizezi cele mai simpatice sandvisuri sau gustari.
Pentru aceste simpatice inimioare avem nevoie doar de paine, un decupator in forma de inima, parizer sau orice alt tip de mezel si evident, cele trei sortimente delicioase de crema de branza Tartino si micul dejun e gata in cateva minute.
Enjoy!



miercuri, 28 octombrie 2015

Tartino - Hochland bucuria gustului & BUZZStore

BUZZStore este o agentie de marketing participativ care functioneaza pe un concept nou de business bazat pe cea mai puternica forta de influenta, recomandarea unui prieten!
Viziunea celor de la BUZZStore este aceea de a aduce companiile mai aproapre de consumatori si de a crea un dialog direct cu acestia.

  BUZZStore detine o comunitate de lideri de opinie (BUZZeri), in continua crestere, a caror parere conteaza atat pentru cei cu care intram in contact zi de zi in mod direct sau prin retelele de socializare – prieteni, colegi, familie , cat si pentru dezvoltatorii de noi produse si servicii.



Pe scurt, buzzerii primesc spre testare, in mod GRATUIT, cele mai noi produse si servicii lansate pe piata. Daca ne plac (sau nu), ne exprimam parerea sincera prin intermediul site-urilor de socializare, blogurilor sau in discutii libere.

https://www.youtube.com/watch?v=RJQZDAKNpWI

Hochland Bucuria gustului  a lansat acum , noua branza tartinabila Tartino Pune un zambet in fiecare sandvis , #buzztartino ,realizata din ingrediente naturale, fiind disponibila in trei variante:
- Natur
- Rosii
- Spanac
Branza aceasta se gaseste intr-un ambalaj practic sub forma de tub avand capetele diferite, in forma de steluta, trifoi si spaghetti.
BUZZStore mi-a trimis spre testare 9 tuburi de crema de branza Tartino (cate trei din fiecare sortiment delicios), ambalate intr-o gentuta termoizolanta foarte practica si utila.
Multumesc mult  BUZZ Store si  Bucuria Gustului pentru surpriza delicioasa. Ati facut un copil fericit. Abia astept sa testez crema de branza tartinabila si sa revin cu sandvisuri zambarete.



marți, 27 octombrie 2015

Cheesecake cu banane, lapte de cocos, ciocolata


V-am tot spus cat de mult ne plac cheesecake-urile la rece, fara coacere. Sunt deserturi simple, cremoase, delicioase si se fac rapid. Nu eram hotarata daca sa postez reteta sau nu, pentru ca am facut acest desert la repezeala cu ce aveam pe acasa, nici pozele nu-mi plac si in plus dupa ce am pus cheesecake-ul in frigider, ciocolata a transpirat si arata destul de urat, ba mai mult cand l-am taiat felia s-a cam manjit cu ciocolata. In fine, chiar daca aspectul nu e tocmai de nota 10, gustul cu siguranta este...

Ingrediente:
-500 g branza fina de vaci (Pilos)
-1 cutie 165 g crema de cocos
-180 g zahar pudra
-350 ml frisca lichida
-3 banane
-50 g ciocolata tocata marunt
-2 plicuri gelatina
- lingurita esenta de vanilie
 +
 -100 g ciocolata neagra
-100 ml frisca lichida
-piscoturi

Innelul detasabil al uneiforme de tort se pune pe un platou si se aseaza piscoturile usor insiropate sau nu, astfel incat sa formeze baza cheesecake-ului.
Gelatina se hidrateaza in 50 ml apa rece. Crema de branza se mixeaza impreuna cu zaharul pudra si esenta de vanilie, apoi se adauga frisca batuta si se omogenizeaza. Crema de cocos (care in conserva e in stare solida si arata cam ca si untura) se pune intr-un bol si se incalzeste pana atinge punctul de fierbere. Se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana se dizolva gelatina, apoi se adauga la  crema de branza si frisca. Se amesteca repede, astfel incat gelatina sa nu se intareasca si sa faca firisoarele acelea neplacute. Se adauga si ciocolata tocata cu cutitul. Jumatate din crema se pune peste piscoturi, apoi se pun cele trei banane trecute prin apa cu lamaie, sub forma de cerc si peste banane se pune restul de crema. Se pune tava la rece in frigider pentru 2 ore pana se intareste crema.
Ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida si se toarna peste tort. Se decoreaza dupa preferinta.






sâmbătă, 24 octombrie 2015

Hummus cu ardei copti


Stiti deja cat de mult imi place sa gatesc folosind conservele delicioase si sanatoase de la SunFood. Si cum imi plac si retetele arabesti, azi am pregatit un hummus cu ardei copti, care dupa parerea mea e mult mai bun decat hummusul clasic. Reteta e una foarte zimpla, mai ales daca folositi naut din conserva, nici nu trebuie sa mai pierdeti timpul cu hidratarea si fierberea nautului uscat. 

Ingrediente:
-1 cutie conserva de naut SunFood
-3 ardei capia
-1 catel de usturoi
-3-4 linguri ulei de masline
-zeama de lime sau lamaie
-sare

Ardeii se coc, se curata de coaja si se indeparteaza cotorul si semintele. Conserva se scurge. Intr-un boi se pun ardeii, nautul, usturoiul, uleiul, sarea si zeama de lime si se mixeaza cu blenderul vertical pana devine cremos. Se serveste cu paine prajita. Simplu, rapid si delicios. 
Enjoy!






joi, 22 octombrie 2015

Prajitura desteapta cu ciocolata


Prajitura desteapta, prajitura inteligenta, cremsnit fals e arhicunoscuta deja si de cateva ori am facut si eu aceasta prajitura in varianta clasica. Dar varianta cu ciocolata n-am incercat-o pana acum. Insa reteta pe care am vazut-o pe blogul  Laurei Laurentiu mi-a placut foarte tare si azi a venit si randul ei. Pot sa va spun ca nu credeam ca e atat de buna ,dar e mult mai buna decat varianta clasica. De ce e atat de desteapta aceasta prajitura? Pai pentru ca pur si simplu se amesteca ingredientele si prajitura se face singura, adica se separa in trei straturi, o baza, o crema si un blat deasupra. Desi nu ma asteptam, Alex a fost super incantat de prajitura, mi-a zis doar ca e prea mica tava in care am facut prajitura si ca data viitoare sa fac portie dubla. :D Singurul lucru ce m-a nemultumit este ca blatul de deasupra a iesit prea gros, deci data viitoare voi lasa prajitura doar 40 minute si nu 45.

Ingrediente:
-4 oua 
-120 grame unt
-600 ml. lapte
-110 grame zahar pudra
-100 grame zahar tos
-50 de grame de cacao
-110 grame de faina
-1 praf de sare
-1/2 lingurita otet
-1 lingura extract de vanilie
-30 ml. cafea espresso foarte concentrata
-zahar pudra pentru presarat 

Ouale se separa si albusurile se bat spuma impreuna cu praful de sare. Se adauga zaharul tos si otetul si se bate in continuare pana rezulta o bezea ferma si lucioasa si zaharul se topeste.
 Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra si se spumeaza pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit, esenta de vanilie si cafeaua si se omogenizeaza.
Peste amestecul de galbenusuri se adauga faina amestecata cu cacao si laptele caldut. Se amesteca cu mixerul sau cu un tel si in final se adauga albusurile spumate. Compozitia va fi lichida, dar nu va speriati, asa trebuie sa fie. Se toarna toata compozitia intr-o tava (24/24) tapetata cu hartie de copt si se coace prajitura 40 minute. Dupa cele 40 minute, se scoate prajitura, care va avea un aspect si o consistenta asemanatoare cremei de zahar ars, adica va fi destul de moale. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune in frigider , dupa care se poate taia si pudra cu zahar. Simpla si delicioasa.






marți, 20 octombrie 2015

Conopida umpluta gratinata


 Cu vreo doua luni in urma am vazut aceasta reteta pe facebook, de fapt era un filmulet distribuit si am facut si eu atunci o conopida umpluta. Problema e ca n-am observat ca aveam ceva pe obiectivul aparatului de fotografiat, probabil vreun strop de apa si toate pozele mi-au iesit patate. Am refacut zilele trecute reteta si pozele, dar nici de aceasta data nu sunt foarte multumita de poze. Am postat totusi reteta pentru ca e simpla, delicioasa si poate fi o idee buna pentru o cina usoara. 

Ingrediente:
-1 conopida
-cascaval
-telemea
-ardei gras rosu
-bacon
-sare
-piper
-smantana
-pesmet
-unt pentru uns tava

Conopida se spala si se pune la fiert intreaga in apa cu sare. Nu trebuie fiarta foarte tare, pentru a nu se sfarama buchetelele. Se pune intr-o strecuratoare sa se scurga si se lasa sa se raceasca. 
Un vas termorezistent se unge cu unt, se pune conopida si se impaneaza cu bastonase de cascaval, telemea, ardei gras si bacon. Se presara putina sare si piper, apoi se unge toata conopida cu smantana, se presara pesmet amestecat cu cascaval ras si se pune conopida in cuptor pentru aproximativ 30 minute timp in care se va forma o crusta absolut delicioasa. Se lasa putin sa se raceasca, apoi se poate taia si servi cu smantana.




vineri, 16 octombrie 2015

Tarta cu mac si migdale

 


Zilele trecute cautam ceva intr-un dulap unde pastrez tot felul de chestii vechi, amintiri, etc. si am dat peste o revista veche de aproape 20 de ani unde am gasit o multime de retete faine de tot. Prima care mi-a atras atentia a fost acest tort cu mac. Eu am preferat sa-i spun tarta pentru ca in opinia mea nu i se potriveste denumirea de tort. Azi am facut tarta "ajutata" de pitica mea care nu vroia deloc sa doarma si era tare maraita, drept dovada nu mi-a iesit foarte frumoasa, dar pot sa va spun ca daca va place macul, tarta asta e ceva de vis.

Ingrediente aluat:
-375 g faina
-200 g unt
-1 ou
-100 g zahar pudra
-coaja rasa de la o lamaie
-1 lingurita praf de copt

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt si zaharul pudra, se adauga untul rece taiat cubulete, coaja de lamaie si oul si se framanta un aluat elastic si nelipicios care se inveleste in folie si se pune in frigider minim 30 minute. Eu l-am lasat vreo 3 ore ca asa a fost filmul. :D Am facut tarta in reprize, asa cum m-a lasat pitica.

Ingrediente umplutura:
-300 ml lapte
-200 g mac macinat
-100 g migdale macinate
-2 plicuri zahar vanilat
-1 plic budinca de vanilie
-50 g zahar pudra
-80 g stafide
-2 linguri coji de portocale confiate

Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga macul macinat , se amesteca si se lasa sa se raceasca. Se adauga apoi praful de budinca, migdalele macinate , stafidele si coaja de portocale.
2/3 din aluat se intind intr-o forma de tort detasabila (26 cm diametru) . Se pune umplutura de mac si restul de aluat se intinde si se taie fasii care se aseaza asemeni unui grilaj. Se unge grilajul cu galbenus de ou si se coace tarta aproximativ 40 minute pana devine aurie.









Si asistenta mea, afisand o mutrita nemultumita ca nu o iau mai repede in brate.