duminică, 28 iulie 2013

Rulada cu crema de branza si banane


Pentru un week-end calduros cum a fost si acesta, va propun un desert bun, racoros si care nu va obliga sa stati mult in bucatarie. O rulada cu crema fina de branza si cu banane. Chiar daca pozele nu sunt foarte reusit, cred totusi ca am reusit sa va fac pofta.

Blat:
 -4 oua
-4 linguri zahar
-4 linguri faina
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, se bat in continuare pana se topeste zaharul, se adauga apoi galbenusurile si se mixeaza, apoi se adauga faina, amestecand usor cu lingura de sus in jos. Se toarna amestecul in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se coace rulada pe treapta a doua a aragazului, la foc mic maxim 15 minute. Dar dupa 10 minute verificati cu o scobitoare si stati cu ochii pe usa cuptorului ca pe butelie. :) Daca sta prea mult in cuptor devine casanta si nu se mai poate rula. 
Crema:
-250 g branza de vaci
-250 ml frisca
-4 linguri zahar pudra

Se amesteca branza cu zaharul pudra si se bate cu mixerul pana se topeste zaharul si rezulta o crema fina. Se adauga apoi frisca batuta. Cu 2/3 din crema se uuge blatul de rulada, se pun bananele si se ruleaza strans. Deasupra se unge cu restul de crema si se poate orna dupa preferinta.







vineri, 26 iulie 2013

Salata de cartofi noi



O reteta ideala daca va plac salatele cu maioneza. Fiind foarte cald, nu e indicat sa se pregateasca o cantitate mare, decat atat cat se mananca la o cina. Cu aceasta reteta particip la provocarea lunii iulie "Dulce Romanie", gazduita de Ana, Blog cu legume .

Ingrediente:

-1 kg cartofi noi
-2 cepe
-1 lingurita rasa zahar
-1 lingura otet
-2 linguri apa
-sare, piper

Pentru maioneza:
-1 galbenus de ou
-1 lingurita mustar
-100 ml ulei
-200 ml smantana

Cartofii se fierb in apa cu sare,apoi se lasa sa se raceasca. Trebuie pusi in frigider pentru a nu se sfarama . Se curata de coaja si se taie rondele. Ceapa se taie solzisori. Otetul se amesteca cu zaharul si apa apoi se toarna peste cartofi. Se adauga sare si piper dupa gust.
Din galbenus,mustar si ulei se face o maioneza care se amesteca cu smantana. Eu folosesc intotdeauna smantana de Monor mai ales la maioneze. (De obicei ma fixez pe anumite produse si daca imi plac, nu sunt tentata sa incerc altceva.)
 Se toarna maioneza peste cartofi si se amesteca. Se lasa in frigider minim o jumatate de ora dupa care se serveste.
Enjoy!



luni, 22 iulie 2013

Omleta cu ciuperci la cuptor



Ingrediente:

-6 oua
-1 ceapa
-1 ardei
-250 g ciuperci
-1 fir cabanos
-100 g telemea
-80 g cascaval
-sare
-piper

Cabanosul se taie rondele si se prajeste in putin ulei.
Separat se toaca ceapa, ardeii si se calesc in putin ulei, apoi se adauga ciupercile taiate felii si se calesc si acestea, apoi se adauga rondelele de cabanos si se calesc impreuna pana se evapora apa lasata de ciuperci. Se pune apoi tot acest amestec intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei de masline. Intr-un castron se bat ouale  cu sare si piper, se adaiga bucatile de telemea si se toarna peste carnati si ciuperci. Se rade cascaval deasupra si se pune tava in cuptor pentru aproximativ 30 minute.






vineri, 19 iulie 2013

Cheesecake cu rulada si afine



Afinele sunt foarte benefice pentru organism, contin antioxidanti si o serie de vitamine, astfel ca ar trebui sa le consumam cat mai mult cu putinta mai ales ca in aceasta perioada gasim din belsug prin piete. Mi-am facut si provizii pentru iarna, am pus cateva caserole in congelator pentru ca iarna avem nevoie mai mult ca oricand de vitamine. 
Pentru azi avem un desert racoritor, delicios, fara coacere si cu afine din belsug. Am mai facut de foarte multe ori cheesecake cu afine, reteta e identica cu cea de aici , astfel ca n-am s-o mai scriu inca o data. Singura completare e rulada cu fructe de padure de pe margine. Va las doar sa va delectati cu pozele.






Ciorba de fasole boabe


Daca o buna perioada am postat doar dulciuri, iata ca acum vin si cu retete de mancare. Azi va aduc o ciorba de sezon, pur vegetariana dar foarte gustoasa. Cu aceasta ciorba particip la provocarea lunii iulie "Dulce Romanie", gazduita de Ana, Blog cu legume .

Ingrediente:

-1 borcan 800 g fasole boabe proaspata
-1 ceapa
-1 ardei (eu am pus jumatate kapia, jumatate ardei gras)
-2 morcovi
-1 radacina patrunjel
-o tulpina cu frunze de telina
-3 rosii
-2 linguri faina
-1 lingurita otet
-sare dupa gust
- 2 cuburi de legume
-ulei

Intr-o oala adaugam ceapa taiata marunt, ardeiul taiat cubulete , morcovii, radacina de patrunjel tot cubulete si le calim in putin ulei. Adaugam apa si lasam sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, adaugam si oabele de fasole spalate in prealabil. Adaugam sare, cuburile de legume si lasam sa fiarba pana cand se inmoaie fasolea. Fasolea proaspata fierbe foarte repede. In final adaugam si rosiile pe care le-am oparit pentru a le curata pielita si apoi le-am dat pe razatoare. Pe la noi prin ardeal acest fel de ciorba se face cu rantas insa fiindca eu nu ma impac deloc cu faina prajita in ulei, am amestecat pur si simplu intr-o cana 2 linguri de faina cu putina zeama de la ciorba, apoi am turnat-o in oala si am lasat sa fiarba inca 5 minute. Se adauga o lingurita de otet sau mai mult, dupa gust, insa mie nu-mi place prea acra. Se serveste cu ceapa rosie.
Enjoy.






joi, 18 iulie 2013

Pui Valdostana


Acest preparat l-am savurat la mare si mi-a placut tare mult, insa cel mai mult i-a placut lui Alex, drept pentru care mi-a cerut sa-i pregatesc si eu. Mi-am dat seama cam ce contine (piept de pui, ciuperci, cascaval, sos de rosii), insa am cautat o reteta pe net, sa-mi iasa preparatul cel putin la fel de bun ca si cel de la restaurantul AZUR din Mamaia. Si mi-a iesit. Pana la urma m-am oprit la o reteta pe care am gasit-o la Miha pe blog, insa n-am respectat-o intocmai ci am adaugat si vinul alb specific acestui preparat.
Reteta isi are originile in Valle d'Aosta, o regiune din nordul Italiei.


Pentru acest preparat avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

-1 piept de pui mare
-6 felii sunca afumata (eu am pus muschi file)
-100 g cascaval
-300 g ciuperci
-300 ml suc de rosii
-100 ml vin alb
-1 ceapa mica
-2 catei usturoi
-sare
-piper
-rozmarin
-cimbru
-2 frunzulite de busuioc
-ulei de masline
-putina faina
-ulei pt. prajit

Pieptul de pui se taie in doua pe mijloc, apoi din fiecare lob se taie trei felii. In final vom avea 6 felii de piept de pui, pe care le batem usor cu ciocanul pentru snitele. Carnea se sareaza, pipereaza, apoi se da prin faina si se prajeste in ulei.
Separat, se toaca ceapa marunt, se caleste in ulei de masline, apoi se adauga usturoiul zdrobit si ciupercite taiate felii. Se adauga sucul de rosii, vinul, condimentele si ierburile aromate si se fierbe sosul pana scade putin. 
Peste carne se aseaza o felie de sunca, apoi ciupercile calite si deasupra felii de cascaval cat sa acopere in totalitate ciupercile. Asezam feliile astfel obtinute intr-un vas termorezistent si cu grija turnam sosul de rosii ramas, deasupra. Punem la cuptor 20-25 minute, pana cand cascavalul se va topi si sosul va scadea. Servim cu garnitura preferata.
Absolut delicios. 
Enjoy !


 


miercuri, 17 iulie 2013

Ce mai gatim ?

Dupa o binemeritata vacanta la mare, ne-am intors la rutina zilnica. Din pacate.... Vacanta de o saptamana la mare a fost mult prea scurta si a trecut mult prea repede. 
Si iarasi acasa intrebandu-ne ce mai gatim?
Am sa postez ce am gatit eu ieri si alaltaieri. Un meniu usor, fara prea multa carne. Si daca dam o raita prin piata, putem foarte usor incropi un meniu vegetarian, gustos si sanatos.
Mai intai o ciorba de fasole boabe. (fasole proaspata, nu din cea uscata)


Apoi, pentru ca piata e plina de cartofi noi, facem si o salata de cartofi noi cu maioneza.
 

si pentru ca tot e sezonul vinetelor, sa facem si o salata de vinete cu ardei copti (fara maioneza de aceasta data)


Dar, pentru ca Alex e cu gandul la mare si la un fel de mancare ce i-a placut foarte mult acolo, facem si un pui Valdostana.


si mai fierbem si niste porumb, ca tot ne place la nebunie,


si incheiem cu un cheesecake delicios cu afine, fara sa uitam sa ne facem si provizii pentru iarna (vreo 6 cutii dosite bine in congelator). 
Sper ca v-am dat cateva idei. Revin in zilele urmatoare si cu retetele. 



luni, 15 iulie 2013

Vacanta Mamaia 2013


Aseara ne-am intors din vacanta petrecuta la Mamaia, o saptamana superba dar mult prea scurta pentru cineva ca mine, vesnic indragostita de mare. 
Cum spuneam, a fost o saptamana superba, cea mai frumoasa din aceasta vara, cu soare, cu marea calda, uneori lina si linistita, alteori furioasa si cu valuri uriase, o saptamana in care ne-am simtit foarte bine si de care o sa-mi amintesc cu drag pana la urmatoarea intalnire cu marea. 
Inainte de plecare am avut mici emotii, pentru ca doar cu cateva ore inainte ne-au sunat de la agentie sa ne spuna ca ne vor muta de la hotelul Sulina la hotelul Dunarea. Pana la urma norocul a fost de partea noastra, pentru ca am primit din partea agentiei si bonuri valorice de 200 lei, bonus. Hotelul foarte dragut, un hotel chiar elegant pentru 2 stele, cu personal foarte amabil si prietenos, curat, recent renovat, un hotel pe care pot sa-l recomand cu caldura chiar si pentru cei usor pretentiosi.  E situat langa Aquamagic, intre hotelul  Aurora si Neptun, camerele sunt dotate cu mobilier nou, frigider, aer conditionat, televizor. Prosoapele ni le-au schimbat la doua zile si in a treia zi ne-au schimbat si lenjeria. Se face curatenie zilnic, deci eu zic ca nu e nevoie de nimic mai mult pentru a te simti bine in concediu. Camera e putin cam mica intr-adevar, noi am luat camera matrimoniala insa camerele duble sunt mai mari. Am facut si cateva poze. Deocamdata va arat doar cateva, apoi mai completez dupa ce descarc si pozele din telefon.














Mamaia vazuta din telegondola




Primii pe plaja










Cu Florentina



cu Mariana


Salvamarii lui Mazare. 


mic dejun pe plaja



apoi joaca cu Antonia


si cu Alexandru






si joaca in nisip






dupa atata joaca si chitaiala, somn de voie


Piratul (din Mamaia, nu din Caraibe)


pe ponton




Cu frumuselul Liviu Varciu (poza facuta cu telefonul)


si super simpaticul George Funboy


si in calitate de asistent



revin si mai completez si cu alte poze