duminică, 30 iunie 2013

Negresa cu caise II


Ca tot e sezonul caiselor, va reamintesc aceasta prajitura cu gust intens de ciocolata combinat cu parfumul dulce-acrisoara a caiselor. Merita incercata reteta si o recomand indeosebi iubitorilor de ciocolata.
Pe aceasta cale vreau sa va multumesc tuturor celor care mi-ati trimis comentarii la postarile anterioare. Nu v-am raspuns pentru ca e o mica problema cu blogul meu si nu pot raspunde la comentarii dar sper sa se rezolve. 
Pupici si o zi frumoasa sa aveti. 






joi, 27 iunie 2013

Cupcakes cu visine si mascarpone


Un desert simplu, de sezon . Baza pentru cupcakes, visine, crema cu mascarpone si frisca.

Ingrediente
6 oua
200g unt
200g zahar
1 plic zahar vanilat bourbon
250g faina
1 plic praf de copt
2 linguri cu varf cacao
500 g visine

Untul topit 1min la microunde se mixeaza cu zaharul, coaja de lamaie, vanilia si ouale intregi pana se fac besicute. .Adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt.turnam  din compoziti in tavi pentru muffinsi in care am pus in prealabil cosulete de hartie . Deasupra punem visinele, dam tava la cuptor la foc potrivit 25-30 minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema:
-250 g mascarpone
-300 ml frisca lichida Meggle
-3-4 linguri zahar pudra

Intr-un bol amestecam mascarpone cu zaharul pudra si frisca lichida si batem cu mixerul pana rezulta o crema fina si spumoasa. Daca folositi frisca naturala, aceasta trebuie batuta separat cu intaritor de frisca, apoi amestecata cu mascarpone batut cu zahar.

Decor:
-visine
-ciocolata rasa





sâmbătă, 22 iunie 2013

Festivitate 2013 - final de clasa a III-a


Stiu ca nu-i frumos sa ma laud, dar ce sa fac daca Alex imi da mereu motive? Am incheiat si clasa a III-a tot pe primul loc si sunt foarte mandra de realizarile puiutului meu. Anul acesta au fost 6 copii, 5 baieti si o fetita pe locul I si bucuria mea e mare vazand rezultatele muncii lui Alex si mai ales vazand ca se mentine in prima grupa. Felicitari puiutul meu, succes pe mai departe si nu in ultimul rand, multumiri doamnei invatatoare care nu are o misiune usoara cu 32 de copii. 

Pozele nu sunt foarte reusite, atat poate aparatul si fotograful :) . Mesajul e important ;).


cu colega de banca




Si o poza cu cei mai buni (lipseste fetita, se pare ca n-a intrat in cadru).


Cu doamna invatatoare si mami


si cateva poze facute in curtea scolii



Cu unchiul Puiu si matusa Cristina


Cu bunica



joi, 20 iunie 2013

Donauwellen (Valurile Dunarii - alta varianta)


Prajitura "Valurile Dunarii" este fara doar si poate preferata lui Alex si de cum a vazut visine in piata mi-a cerut sa-i fac prajitura. Desi am facut de multe ori aceasta prajitura, ceva nu mi-a placut, nu am fost pe deplin multumita de rezultat. Blatul mi se parea destul de sec si parca putin tare, astfe ca am testat o alta reteta si anume, reteta prajiturii pufoase cu capsuni si dupa parerea mea blatul acesta se potriveste perfect. Si crema am facut-o altfel decat pana acum, astfel ca in final am reusit sa obtin prajitura perfecta pentru Alex. 

Ingrediente
6 oua
200g unt
200g zahar
coaja rasa de lamaie
1 plic zahar vanilat bourbon
250g faina
1 plic praf de copt
500 g visine

Untul topit 1min la microunde se mixeaza cu zaharul, coaja de lamaie, vanilia si ouale intregi pana se fac besicute. .Adaugam faina si praful de copt.turnam 2/3 din compoziti intr-o tava nu foarte mare (20/30), in restul compozitiei adaugam 1 lingura cu varf cacao, amestecam si turnam deasupra compozitiei albe. Deasupra punem visinele, dam tava la cuptor la foc potrivit 25-30 minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema:
-4 oua
-180 g zahar
-500 ml lapte
-80 g faina
-2 plicuri zahar vanilat/1 pastaie de vanilie
-1 plic gelatina
-250 ml frisca lichida 
Mai intai se hidrateaza gelatina in putina apa. Se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie . Ouale se bat cu zaharul si faina pana se spumeaza. Se toarna laptele fierbinte peste oua, se amesteca bine, apoi se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca.In crema fierbinte se adauga gelatina hidratata si se amesteca bine. Se lasa crema sa se raceasca apoi se amesteca cu frisca batuta. Se pune crema peste prajitura, se da la frigider o ora timp in care se va intari suficient, apoi se glazureaza.
Glazura:
-180 g ciocolata amaruie (Laura)
-frisca lichida 
Se topeste ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, apoi se amesteca cu frisca lichida, pana cand devine suficient de fluida pentru a putea fi intinsa frumos. Cu o furculita se fac valuri in ciocolata. Se lasa sa se intareasca glazura, apoi se poate taia praitura in cuburi. Pentru un aspect mai frumos, se pot indeparta marginile. Eu am preferat sa o las cu tot cu margini. 







sâmbătă, 15 iunie 2013

Brownies cu nuci


Va eram datoare cu reteta de brownies despre care va spuneam aici si azi mi-am facut timp sa o si postez. Prajitura in sine e simpla, dar cu gust intens de ciocolata, consistenta umeda, un deliciu pentru iubitorii de ciocolata.

-200 g ciocolata amaruie (am folosit Laura)
-200 g unt
-3 oua
-250 g zahar
-3 linguri cacao
-150 g faina
-1 fiola esenta de rom
-80 g nuci

Glazura:
-100 g ciocolata amaruie
-4-5 linguri frisca lichida

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul si esenta de rom. Se adauga apoi crema de ciocolata, faina si cacaua. E bine sa punem cacaua si faina intr-o sita si sa o cernem pentru a nu avea cocoloase. 
Se lasa apoi mixerul deoparte, se adauga nucile, se amesteca cu o spatula sau cu o lingura si se pune compozitia intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt. Se coace prajitura 30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Nu trebuie lasata mai mult, pentru ca ea trebuie sa ramana umeda in interior.
Pentru glazura, se topeste ciocolata la microunde sau pe baie de aburi si se amesteca cu frisca lichida pana cand are o cunsistenta fluida si se poate glazura prajitura. 







joi, 13 iunie 2013

Fufu


Vi-l prezint pe noul membru al familiei," fratiorul" lui Alex.. ;) E cel mai dulce, pufos si dragalas iepuras pitic. Zilele urmatoare, revin cu alte poze mai frumoase, nu asa facute la repezeala. Aseara cand a ajuns acasa era deja prea tarziu si Fufu prea speriat. Dar ne-am imprietenit repede si dupa cum vedeti s-a apucat sa faca ce stie un iepuras cel mai bine : sa rontaie. :)







miercuri, 12 iunie 2013

Tarta pufoasa cu dovlecei si cascaval



-1 dovlecel mediu 
-4 oua
-100 g cascaval ras
-2 linguri ulei
-150 g faina
-1 lingurita praf de copt
-100 ml lapte
-sare, piper
-putin marar verde

Se bat albusurile spuma. Separat se mixeaza galbenusurile cu sarea si uleiul. Se adauga apoi alternativ faina amestecata cu praful de copt si laptele. Se lasa mixerul deoparte si se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor de jos in sus cu o spatula sau cu o lingura de lemn. Se adauga rondelele de dovlecei, cascavalul ras, piperul si mararul verde si se toarna compozitia intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu faina. Se coace tarta pana devine aurie deasupra.






duminică, 9 iunie 2013

Cartofi dulci la cuptor


Am dat-o pe americanisme. :) Ieri am facut niste brownies ciocolatosi si deliciosi pe care vii arat zilele urmatoare, iar azi am pregatit niste cartofi dulci la cuptor. Am gasit la reducere si am cumparat sa vad ce gust au. Ceva intre dovlea si morcov, oricum sunt foarte buni la gust si am sa incerc si alte retete cu aceasta leguma care a devenit una la moda si la noi. Pentru azi, am regatit cartofi dulci la cuptor. A, era sa uit, cel lunguiet e cu miezul alb insa nu e atat de dulce ca si cel cu miez portocaliu si e cam sec. Mie nu mi-a placut cel alb, deci n-am sa mai cumpar cartofi lunguieti.

-3 cartofi
-sare
-piper
-2 catei usturoi
-cimbru
-ulei de masline


Desi am citit ca si coaja e comestibila, eu am preferat sa curat coaja, nu doar sa o spal.  Se taie cartofii in bucati potrivite, nu foarte subtiri pentru ca oricum scad destul de mult. Se amesteca cu uleiul si condimentele, se pun intr-o tava pe hartie de copt si se coc in cuptor aproximativ 45 minute.