miercuri, 30 iunie 2010

Pancakes cu topping de ciocolata


-3 oua
-4 linguri zahar
-2-3 linguri ulei
-150-200 ml lapte
-1 vanilie
-1 praf de copt
-6-7 linguri faina

Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, uleiul si se bat cu mixerul pana se topeste zaharul. Se adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt.Batem cu mixerul in continuare pana rezulta un aluat fin si destul de gros. La final adaugam albusurile batute spuma tare. 
Pentru aceste clatite avem nevoie de o tigaie de teflon. Se pune compozitia in tigaie iar in momentul in care apar niste bule se intoarce clatita pe partea cealalta.



clatitele gata facute


Toppingul de4 ciocolata poate fi si din comert insa acasa se poate face foarte repede si e mai bun decat cel cumparat. Eu am facut o cantitate mica dar se poate face mai mult si se pastreaza pana la doua saptamani in frigider.
-o cescuta zahar (am folosit o cescuta de cafea)
-1/2 cescuta lapte
-1/2 cescuta ulei
-1 lingurita faina
-2 linguri cacao
-esenta de rom

Se amesteca toate ingredientele si se fierbe sosul la foc mic amestecand in continuu. Se lasa sa se raceasca si se foloseste la clatite, inghetate sau orice alt desert. 




luni, 28 iunie 2010

Dulceata de capsuni


-2 kg capsuni
-1 kg zahar
-2 plicuri gelfix 2:1



Capsunile se spala, se curata si se taie in sferturi. Cele doua plicuri de gelfix se amesteca cu 4 linguri de zahar si se toarna peste capsuni. Se amesteca bine apoi se pun la fiert. Cand incepe sa fiarba,se pune restul de zahar. Se amesteca din nou apoi se pune la fiert. Din momentul in care incepe sa fiarba se lasa 3 minute, timp in care se poate lua spuma. Se toarna in borcane sterilizate si uscate. Se intorc borcanele cu capul in jos si se lasa sa stea pe capac timp de 5 minute.



Din aceasta cantitate mi-au iesit 6 borcane de dulceata. Nu e cea mai sanatoasa metoda de a face dulceata dar eu o prefer pentru ca se face foarte repede si nu stau ore in sir in bucatarie. In plus culoarea ramane frumoasa si gustul e foarte bun.


Kaesekuchen cu cirese


Dupa reteta de  aici , am facut aceasta prajitura cu branza de vaci si cirese. Pe langa reteta de baza am folosit si doua pachete de biscuiti pe care i-am zdrobit si am tapetat tava unsa cu unt. De asemeni am folosit si 500 g cirese . (cu visine cred ca e si mai buna) In loc de 400g branza am pus 750 g branza degresata si putin lapte in plus, pana cand consistenta a fost cea dorita de mine.
Procedeul de preparare identic cu cel de la reteta de baza.





sâmbătă, 26 iunie 2010

Vacanta Mamaia 2010

Azi dimineata ne-am intors din concediul de o saptamana, petrecut la Mamaia. O vacanta scurta dar foarte frumoasa, o vacanta in care eu si Alex ne-am simtit foarte bine si daca ultimele doua zile n-ar fi fost ploioase si posomorate, ar fi fost ideal.
Am plecat vineri, 18.06.2010, cu un tren jegos si prafuit, catre Bucuresti.


Nu fara emotii, pentru ca trenul nostru a avut o intarziere de 40 minute, astfel ca era cat pe ce sa pierdem legatura spre Constanta. In fine, am ajuns la limita si am alergat prin gara de nord cu bagajele si cu Alex de mana si am prin in final trenul spre Constanta, tren care parea de 5 stele pe langa jaful cu care veniseram pana in Bucuresti. Aici alta belea. Un grup de 20 de pusti de 16-17 ani, obraznici, nesimtiti, cu un limbaj de mahala si cu o doza de nesimtire fantastica, aveau impresia ca tot vagonul e al lor, tipau, injurau, chiuiau. In fine, dupa 4 ore ca la balamuc, am ajuns in sfarsit in Constanta. Din gara, in 10 minute cu taxi la hotel unde ne-am cazat si in jumatate de ora deja eram pe plaja sa profitam de cerul senin, de soare si de apa calda si curata a Marii Negre.




Dupa balaceala in mare, construim si castele de nisip...


Spre seara o plimbare prin Mamaia unde la tot pasul gasim cate o ciudatenie. Foarte inventivi constantenii si pusi pe facut bani din orice. La tot pasul te opreste cate un clown gata sa ofere baloane copiilor. 5 lei/balon. Sau altii insista sa plimbe copiii pe ponei. 10 lei plimbarea.
Ceea ce mi s-a parut intr-adevar o ciudatenie a fost omul statuie. Un tip imbracat in Faraon egiptean, cu un machiaj ce-l facea sa semene cu o mumie, statea minute in sir nemiscat (cu o cutie in fata), doar doar o umple cu bani.


Ne mai plimbam prin satul de vacanta, nu inainte de a-i admira pe cei de la "Sin Fronteras", o trupa din Peru care canta si danseaza foarte frumos, bineinteles tot cu cutia milei in fata, in timp ce incearca sa-si vanda si albumele.



Apoi o intalnire cu prietenii din Constanta,

Pe Ionela am cunoscut-o in 2006 pe un forum unde scrisesem despre vacanta din Tunisia iar ea m-a abordat pentru unele informatii despre vacanta respectiva. Am pastrat o relatie de prietenie frumoasa si ne-am intalnit si in 2007 la mare iar acum ne-am revazut. Intre timp a aparut un nou membru in familia lor (Ozy).

Bibi (adica Razvan) si sotul Ionelei
si Ozy (adica Miruna Mihaela) vedeta familiei, o scumpete mica de 2 ani si 5 luni


O cola, o bere, o barfa si trece timpul repede.


A doua zi, din nou plaja, balaceala,



castele de nisip


Seara din nou plimbare prin Mamaia (zona Cazinoului vechi)


si o plimbare cu telegondola

Mamaia vazuta de la inaltime...

Parcul acvatic Aquamagic



Ziua a treia, tot o zi foarte frumoasa, cu soare si cu o mare mult mai linistita, astfel ca facem o plimbare pe mare cu capitanul "Burta mare" si vaporasul "REBELA"


Pe aici marea are o adancime de 10 m.

Statiunea Mamaia vazuta din largul marii.


Seara din nou obisnuita plimbare prin satul de vacanta, prin Mamaia. De aceasta data Alex s-a plimbat si cu poneiul. Foarte dragut si cu o mutrita suparata. Saracii ponei am impresia ca au o viata tare chinuita.




Apoi plimbarea obisnuita prin Mamaia,pana noaptea tarziu.






Ziua a patra a inceput cu o vreme cam instabila, cu mai multi nori astfel ca ne-am pornit in Constanta la delfinariu. Foarte multa lume a venit sa-i vada pe cei trei delfini dragalasi, Ni-Ni, Pin-Pin si Chan-Chang. Spectacolul a fost cam slabut, Chan-Chang a mai facut cateva salturi, ceilalti doi pareau cam nehotarati. Poate anul viitor vor fi mai bine pregatiti sa incante publicul.


pinguinul Athos





In curtea delfinariului am vizitat si o expozitie de rechini si pirania care sincer mi s-a parut jalnica. Oricum n-a meritat banii dati. Am vazut cateva exemplare impaiate, unele chiar lipite cu banda adeziva si cativa rechini adevarati,mici si amarati.
cativa pinguini din Africa de Sud

cateva exemplare de rechini impaiati


si exemplarele vii


pirania

Dupa vizita lka delfinariu si la rechini, ne-am intors la hotel si din nou pe plaja si la balaceala. A fost ultima zi frumoasa din pacate,pentru ca ultimele doua zile au fost cam friguroase si ploioase.
Seara din nou pritul de vacanta unde Alex s-a distrat impreuna cu baiatul cu care s-a imprietenit pe plaja.




Din nou peruanii cantareti si dansatori


Ultimele doua zile au fost urate si posomorate, cu nori, vant si ploaie, dar am profitat atat cat am putut si ne-am plimbat foarte mult.



Lacul Siutghiol din Mamaia


Nu stiu daca vremea urata sau criza sau ambele la un loc au facut ca toata Mamaia sa para un loc pustiu si chiar paraginit. Cert e ca prin hoteluri, restaurante si terase bate vantul. Ce mi s-a parut de-a dreptul socant a fost faptul ca la fiecare terasa, cate un chelnnner statea in dreptul intrarii si incerca sa traga clientii de maneca sa intre.
Vila Mamaia

Celebrul club Bamboo

IAKI, hotelul lui Gica Hagi b(foarte frumos hotelul)



doi elefanti care vand inghetata :D
Pe ei, lipit un afis "Poze doar pentru clienti". Care clienti?

Casino Platinum

Un hotel nou si foarte frumos,hotelul Del Mar, situat in imediata apropiere a hotelului Lotus, unde am fost noi cazati.

Un restaurant vaporas. Foarte frumos si foarte gol.

o "Terasa cu flori" la fel de goala

si balansoarele tot goale
din nou dam peste o statuie


Palmierii din Mamaia

Mai mergem sa vedem marea de aproape


O ultima plimbare prin satul de vacanta


Hotelul unde am stat noi, un hotel micut dragut si curat, de 2 stele dar foarte frumos si cu servicii ireprosabile.