duminică, 28 martie 2010

Minitort diplomat


Reteta e aceeasi ca si la celelalte torturi diplomat, am redus doar cantitatile astfel incat sa incapa intr-o forma de cozonac.
Pentru crema diplomat avem nevoie de urmatoarele:
-3 oua
-250 ml lapte
-1 lingura rasa de faina
-160 g zahar
-1 vanilie
-coaja rasa de lamaie
-1 plic gelatina
-300 ml frisca
-1 pachet mic de piscoturi







Supa de gulii umplute


-500 g carne tocata
-1 cescuta orez
-1-2 morcovi
-1 ceapa
-1 patrunjel
-6 gulii (se pot pune si mai multe dar eu am cumparat doar 6)
-suc de rosii sau bulion
-patrunjel verde, sare dupa gust


Se scobesc guliile si se umple cu amestecul de carne si orez. Din restul de carne am facut perisoare.
Ceapa, morcovii si patrunjelul se toaca (sau se dau pe razatoare) si se pun la fiert. Cand incep safiarba se pun si guliile umplute. Dupa 5-7 minute se pun si perisoarele si cand sunt aproape gata se adauga si miezul de la gulii.



Sucul de rosii se amesteca cu o lingura de faina, se adauga treptat supa sa nu se faca (,) cocoloase de faina si intregul amestec se toarna peste supa. Se mai lasa sa fiarba putin dupa care se adauga patrunjel verde tocat. Eu am tocat sicateva frunzulite mici si mai tinerele de la gulii si le-am adaugat in supa.



Optional se poate servi cu smantana.

Falafel


Reteta e luata de aici si le multumesc fetelor (Monica si Alison) pentru detalii.

-500 grame de naut pus la inmuiat 12-13 ore

-2 catei de usturoi,
-o ceapa
-un virf de cutit bicarbonat stins cu lamiie sau otet,
-un praf de boia iute de ardei (am pus boia dulce)
-o legatura de patrunjel,
-o ligurita de coriandru praf
-susan pentru decor,
-sare,ulei pentru prajit.



Se dau toate ingredientele in robot pana cand se obtine o pasta. Eu aici m-am chinuit pentru ca mi se lipeau toate de peretii vasului , motiv pentru care am dat comanda pentru un mixer vertical.
In final am obtinut o pasta usor de modelat.


Se modeleaza chiftelutele din nau si se dau prin susan apoi se prajesc in ulei incins.





Se scot pe hartie absorbanta.





Se servesc cu salata. Sunt foarte bune.


sâmbătă, 27 martie 2010

Plimbare pe la zoo si prin padure

Ieri am profitat de o zi superba de primavara (vara chiar) si am iesit la padure si la gradina zoologica.

o maimutica dragalasa



strut pofticios (l-am hranit cu pufuleti)



si broscutele vin fuga la pufuleti


chiar si magarusul suparat a papat


dupa atata plimbare putina odihna nu strica


si caprioarele au luat o pauza

Ursul nu prea se satura cu cativa pufuleti

Alex se catara pe un pelican de piatra


Alex si Antonia


micuta balerina



tot cei doi porumbei


printul Alex si printesa lui calare pe un cal...de piatra







joi, 25 martie 2010

Pancakes cu mere


-3 oua
-8 linguri faina
-1 praf de copt
-4 linguri zahar
-2 vanilii
-5 linguri ulei
-150 ml lapte
-5 mere
-scortisoara


Galbenusurile se bat cu zaharul, vanilia si uleiul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si laptele, apoi merele rase pe razatoarea mare.
Se adauga apoi albusurile batute spuma, amestecand cu lingura de jos in sus.

Intr-o tigaie de teflon se pune cate un polonic din compozitie. (Eu am o minunata tigaie Tefal, astfel ca nu pun niciun strop de ulei la prajit si tot nu mi se lipesc clatitele.) In momentul in care incep sa apara gaurele,se intoarce clatita.



Se servesc dupa preferinta, pudrate cu zahar si scortisoara si/sau cu dulceata (de visine).